Persembahan penyanyi yang juga dikenali ramai sebagai Ratu Irama Malaysia , Noraniza Idris dalam Gegar Vaganza 7 (GV7) beberapa minggu lalu, pelbagai persepsi telah diberikan oleh warganet mengenai busana nya.

Mendendangkan lagu Canggung nyanyian asal Wany Hasrita, Noraniza tampil dengan busana dilengkapi topi akrilik berwarna merah, berbeza dengan gaya penampilannya sebelum ini.

Meskipun ramai yang memuji penampilan berbeza pelantun Dondang Dendang itu, ada yang berpendapat gaya tersebut seperti ingin meniru busana penyanyi Dato Sri Siti Nurhaliza ketika menjalani penggambaran video muzik Siapa Tak Mahu.

IKLAN

Noraniza Sudah Gayakan Sejak Era 80-an

Namun begitu, soal rekaan topi tersebut bukanlah ditiru oleh mana-mana pihak sebaliknya ianya telah digayakan sejak beberapa tahun dahulu oleh ramai penyanyi wanita popular tanah air. Malah Noraniza sendiri menerusi hantaran di laman Instagram nya mendedahkan gaya tersebut sudah lama digayakannya sejak era 80-an lagi.

Berikut kami tampilkan gaya topi 8 selebriti ini yang kebanyakannya telah direka khas oleh Arte De Narmi By Afiqk.  Sememangnya kelihatan mengagumkan!

Gaya Topi Akrilik 5 Selebriti

1Dato Sri Siti Nurhaliza 

2Noraniza Idris 

3Aina Abdul 

4Noryn Aziz 

5Azira Shafinaz 

6Neelofa 

7Datin Alyah

IKLAN