Selepas mendapat sambutan yang cukup menggalakan dari penonton, drama bersiri komedia mafia pertama di Malaysia, Keluarga Baha Don kini kembali untuk musim kedua yang menjanjikan lebih banyak babak yang menarik.

Dibarisi Pelakon Hebat

Masih mengekalkan barisan-barisan pelakon utama nya seperti Remy Ishak,Othman Hafsham, Jihan Muse, Mark Adam, Khir Rahman, Susan Lankester, Sharifah Aleysha dan Melissa Campbell, bagi musim kali ini juga bakal memperlihatkan penampilan istimewa dari Tony Eusoff, Amy Mastura, Azman Hassan, Marsha Milan dan ramai lagi.

IKLAN

Terdahulu, drama ini mendapat pujian ramai kerana memaparkan jalan cerita yang ‘segar’ dan turut melakar kejutan apabila memenangi dua anugerah di Asian Academy Creative Awards (AACA) 2019 yang berlangsung di Victoria Theatre, Singapura.

Karya sepuluh episod arahan Syed Fariz Syed Khairuddin itu memenangi dua anugerah iaitu program komedi terbaik dan persembahan komedi terbaik melalui lakonan Jihan Muse.

Mengenai musim kedua Keluarga Baha Don, Jo (Remy Ishak) mendapati bahawa bapanya, Baha Don (Othman Hafsham) berkemungkinan masih hidup. Dalam musim terdahulu, Jo terpaksa pulang ke Malaysia akibat kematian bapanya dan turut mewarisi kekayaan dan perniagaan keluarga biarpun abangnya, Mat Don (Khir Rahman) masih hidup.