Sentiasa menjadi persoalan dalam fikiran, adakah lelaki dan perempuan boleh menjadi rakan baik? Namun, 6 bintang K-Pop ini dapat membuktikannya! Perkongsian dari Koreaboo, Berikut adalah 6 bintang K-Pop yang telah bercinta tetapi masih cool dengan rakan lelaki mereka. Stay tune guys!

1Lee Sun Bin

Aktress Lee Sung Bin ini menjadi berita utama ketika diumumkan bahawa beliau sedang bercinta dengan aktor Lee Kwang Soo. Mereka mula bercinta setelah bertemu dalam rancangan Running Man. Kedua-dua pelakon ini telah bercinta sejak 2 tahun yang lalu, dan sentiasa mengujakan semua peminat mereka.

IKLAN
via @sunbin_eyesmag

Lee Sung Bin terkenal dengan personallitinya yang chill, menjadikannya mudah untuk bergaul dengan sesiapa sahaja. Hal ini membuatkan beliau mempunyai ramai rakan lelaki. Baru-baru ini, beliau mengambil gambar selfie dengan rakan Team Bulldog: Off Duty Investigation iaitu Ji Seung Hyun yang menunjukkan persahabatan mereka yang rapat.

2HyunA

HyunA atau nama sebenarnya adalah Kim Hyun-ah telah bercinta dengan bekas ahli kumpulan Pentagon iaitu E’ Dawn sejak Mei 2016 sehingga sekarang. Berita hubungan mereka pada dulunya menimbulkan sedikit kekecohan dalam dunia K-Pop, kini semua orang telah mengagumi akan pasangan ini disebabkan sikap mereka sebagai pasangan kekasih.

Namun semasa promosi Triple H, HyunA dan ahli kumpulan Pentagon iaitu Hui menjalin persahabatan yang erat kerana sering bergambar bersama. HyunA benar-benar mempromosikannya bersama teman lelaki dan rakan rapat lelaki dalam satu kumpulan.

3Park Shin Hye

Aktres Park Shin Hye telah bercinta dengan aktor Choi Tae Joon sejak tahun 2018 dan hubungan mereka masih kuat sehingga sekarang. Semasa aktor tersebut sedang berkhidmat dalam ketenteraan, pasangan pelakon itu dipandang tinggi oleh netizen.

Park Shin Hye terkenal dalam dunia hiburan kerana mempunyai ramai kawan, termasuklah kawan lelaki. Walaupun beliau mempunyai ramai kawan lelaki, persahabatan lelaki yang paling terkenal adalah dengan ahli kumpulan F.T Island iaitu Lee Hong Ki. Mereka bertemu pada tahun 2009 semasa penggambaran drama mereka, You’re Beautiful dan sejak itu persahabatan mereka tidak dapat dipisahkan.

4Sooyoung- Girls’ Generation

Hubungan penyanyi ini sudah diketahui di seluruh dunia K-Pop kerana ahli kumpulan Girls’Generation ini sudah bercinta sejak 8 tahun yang lalu. Ramai peminat menyukai komitmen yang dimiliki oleh penyanyi ini untuk kekasihnya yang merupakan seorang aktor dalam sebuah drama yang berjudul Hospital Playlist iaitu Jung Kyung Ho.

IKLAN

Seperti yang diketahui global, persahabatannya dengan lelaki tidak mempunyai banyak perbezaan. Foto beliau bersama seorang penyanyi dan penulis lagu Perancis iaitu Vianney, telah menarik minat banyak orang. Walaubagaimanapun, telah dinyatakan bahawa penyanyi Perancis itu sentiasa memandang tinggi terhadap ahli Girls’Generation itu, yang menjadikan persahabatan mereka kelihatan sangat erat.

5Hyeri – Girl’s Day

Ahli kumpulan Girl’s Day ini mendedahkan bahawa beliau telah bercinta dengan aktor bagi drama bersiri Reply 1988 iaitu Ryu Joon Yeol sejak Ogos 2017. terdapat pelbagai khabar angin menyatakan bahawa mereka sudah putus, tetapi hubungan mereka masih kuat sehingga sekarang. Beliau membuktikan bahawa hanya kerana beliau berada dalam hubungan yang bahagia tidak bermaksud beliau tidak mengekalkan persahabatan dengan lelaki.

Hyeri menjadi panel untuk sebuah program Amazing Saturday selama tiga tahun tetapi baru-baru ini beliau terpaksa meninggalkan posisi itu untuk memberi tumpuan dalam lakonannya. Semasa episod terakhirnya, ramai orang menyedari bahawa Hyeri yang kelihatan sedih dilihat memeluk ahli kumpulan SHINee iaitu Key. Netizen sempat memberi komen bahawa Hyeri sangat chill untuk mempunyai skinship dengan seseorang yang bukan teman lelakinya.