Semalam, telah berlangsungnya anugerah Mnet Asian Music Awards (MAMA) 2020 yang mengiktiraf penggiat seni di Korea. Dalam acara ini, pelbagai kategori telah dipertandingkan dan turut tercalon adalah nama-nama besar yang turut terkenal di dunia.

MAMAMOO Curi Perhatian 

Dalam acara itu, pelbagai singkapan menarik telah dikongsi oleh peminat-peminat Korean Pop (K-Pop) di media sosial termasuklah mengenai kumpulan penyanyi wanita MAMAMOO. Selain dinobatkan sebagai Penampilan Vokal Kumpulan Terbaik menerusi single hits mereka berjudul HIP, kumpulan yang dianggotai oleh Solar, Wheein, Hwasa, dan Moonbyul ini turut mencuri perhatian dunia apabila mengucapkan salam sebelum turun dari pentas.

IKLAN

Ucap Assalamualaikum 

Ketik itu, MAMAMOO yang memakai pelitup muka serba hitam mengikuti protokol kesihatan COVID-19 menyampaikan ucapan terima kasih sebelum disusuli ucapan serangkaian salam pelbagai bahasa seperti Bahasa Inggeris, Jepun sehinggalah ke bahasa Arab,‘Assalamualaikum’.

Rata-rata peminat mereka yang dikenali sebagai MooMoo yang menonton video tersebut lantas memuji dan kagum atas pencapaian MAMAMOO yang ‘multilingual’ serta menghargai peminat mereka diseluruh dunia.