Susulan daripada persembahan Noraniza Idris dalam Separuh Akhir Gegar Vaganza 7 (GV7) minggu lalu yang mendapat kritikan ramai di media sosial, penyanyi Aishah tampil mempertahankan rakan seangkatannya itu.’

Terkejut Noraniza Terima Nasib Yang Sama 

Menerusi hantaran di laman Instagram, Aishah meluahkan rasa kecewa apabila Noraniza teruk dikecam apatah lagi komen-komen yang diberikan tersebut bukanlah dari mereka yang sememangnya arif dalam bidang nyanyian. Malah pelantun Janji Manismu ini turut terkejut kerana Noraniza menerima nasib yang sama dengannya.

Hormati Bakat Masing-Masing

Tegas Aishah, perjalanan di dalam GV bukanlah mudah kerana jiwa dan hati perlu kental untuk meneruskan pertandingan. Nasihatnya lagi, tidak mengapa jika tidak menyukai sesebuah persembahan itu namun teguran yang diberi haruslah beradab sebagai tanda menghormati karya dan bakat penyanyi.

IKLAN

“Tak suka takpe,tapi beradablah sikit,orang yang diumpat tu ada suami,ada anak-anak ada famili.Tak suka,pergilah toilet ke,makan ke apa ke masa dia menyanyi.Kalau tak pun,tutup saja tv tu,atau tukar siaran”

“Perjalanan berminggu-minggu dalam GV bukan mudah,kalau jiwa dan hati tak kental memang akan kecundang.Yang tak pernah lalui takkan tahu.Macam manalah industri seni kita nak maju kalau kita tak henti bashing karyawan kita sendiri.Sedangkan yang luar datang nyanyi ramai pun mcm Tok Ram kata macam’hauk’.tapi orang kita agung-agungkan.Some respect please for our talents,carilah kebaikan setiap orang itu,kerana kita pun perfect sangat ke? Sila muhasabah diri.Jangan kita muflis pahala di padang mahsyar disebabkan dosa yang mengalir” tulis Aishah

Via Instagram Aishah

Sebelum ini, Aishah juga berdepan dengan situasi yang sama apabila dikecam oleh segelintir warganet selepas diberi mandat oleh Dato Sri Siti Nurhaliza untuk membawakan lagu nya, Aku Bidadari Syurgamu di pentas separuh akhir muzik-muzik (SFMM35) baru-baru ini.