Menjelang Jualan Akhir Tahun Terhebat Lazada 12.12, Lazada Malaysia akan menganjurkan lawatan maya yang pertama menerusi LazLive di Zoo Negara. Para penonton yang menderma RM25 kepada Zoo Negara akan disubsidikan dengan rebat RM25 dari LazadaForGood. Selain itu, lima penderma bertuah LazadaForGood turut berpeluang untuk beramah mesra menerusi pertandingan Facebook Make-Your-Wish 12.12.

Lawatan Maya Pertama Di LazLive Dengan Pelawak Dr. Jason Leong

Dari 10.30 hingga 11.30 pagi pada 11 Disember, sehari sebelum Jualan Akhir Tahun Terhebat Lazada 12.12, Lazada akan menganjurkan lawatan maya Zoo Negara secara percuma di dalam aplikasi Lazada bagi membolehkan para pencinta haiwan berkunjung ke zoo berkenaan dengan selesa dan selamat dari kediaman masing-masing.

IKLAN

Diacarakan Oleh Pelawak Terkenal Malaysia

Sesi LazLive tersebut akan diacarakan oleh pelawak terkenal Malaysia, Dr. Jason Leong, yang akan membawakan kemeriahannya kepada semua penonton. Semasa lawatan maya LazLive itu, Dr Jason akan melawat dan mempersembahkan sesi memberi makanan kepada haiwan di zoo berkenaan, seperti Sam sang singa, Vani sang harimau putih, Flash sang cheetah, Choki sang orang utan Sumatera, Sibol sang gajah dan banyak lagi.

Menikmati Rebat Sambil Menderma

Semasa Dr. Jason melawat setiap penempatan hidupan liar berkenaan, para penonton boleh menghulurkan derma pada ketika itu juga. 50 penderma pertama, di setiap lokasi, yang menderma RM25 akan mendapat kembali rebat Lazada Wallet 12.12  RM25 untuk berbelanja dan menikmati penjimatan ‘Beli 1, Dapat2’ pada Lazada 12.12 ini. Mereka yang menderma lebih RM50 akan menerima satu sijil elektronik ‘Haiwan Angkat’ daripada Zoo Negara serta baucar Zoo Negara.

via BERNAMA

Menurut Timbalan Presiden Zoo Negara, Rosly @ Rahmat Ahmat Lana meluahkan rasa syukur terhadap sokongan daripada rakyat Malaysia budiman yang menghulurkan sumbangan bagi membantu memulihara zoo ini melalui LazadaForGood.

“Dengan adanya Lazada Malaysia sebagai rakan, kami berupaya menerokai platform moden untuk berhubung dengan para pencinta haiwan dan kekal mapan. Antaranya adalah seperti menerusi inisiatif penstriman secara langsung di dalam Lazada di mana kita dapat menawarkan sesi lawatan maya percuma bagi membantu mengumpul dana untuk menjaga haiwan-haiwan di zoo ini.”- Kata Timbalan Presiden Zoo Negara

Pertandingan Facebook Make-Your-Wish Untuk LazadaForGood

Semua penderma yang menghulurkan sumbangan kepada mana-mana NGO di dalam LazadaForGood mulai hari ini hingga 11 Disember, seperti UNICEF, Hospis Malaysia, Mercy Malaysia dan banyak lagi, berpeluang untuk menjadi salah seorang daripada lima pemenang bertuah Make-Your-Wish untuk sesi beramah mesra dengan selebriti tempatan kegemaran anda.

Para pemenang berpeluang melakukan aktiviti maya yang menyeronokkan bersama-sama selebriti berkenaan, seperti berduet di dalam TikTok dengan Ain Edruce, konsert peribadi dengan Ayda Jebat, menyanyi dan menari oleh Ismail Izzani, janji temu makan malam percuma dengan Sean Lee, dan menikmati hidangan yang disediakan oleh Joey Leong.

Anda hanya perlu mengikuti tiga langkah mudah iaitu, berkongsi gambar skrin sumbangan anda berserta dengan nombor pesanan anda di bahagian komen hantaran pertandingan Make-Your-Wish di dalam Facebook Lazada Malaysia, pilih selebriti yang anda ingin menangi untuk sesi ramah mesra maya, dan nantikan pengumuman para pemenang semasa 12.12 Chief Discount Offer Show pada 11 Disember mulai 9 hinga 11 malam menerusi LazLive di dalam aplikasi Lazada.

Anda boleh melayari LazadaForGood dan Lazada untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

Jom shopping di Lazada sambil menderma sekarang!!