Sangat Berguna Ketika Pandemik, Ini Manfaat Galaxy Fit2 Yang Anda Perlu Tahu

Mesti Baca

Adakah anda sentiasa sibuk dengan kerja sehingga berehat itu kelihatan seperti kemewahan? Anda perlu tahu bahawa betapa pentingnya untuk menjaga kesihatan diri dan menjaga kesihatan fizikal dan mental anda. Marilah kita memanfaatkan beberapa ciri berguna dari fitness tracker terbaru iaitu Samsung Galaxy Fit2, untuk kekal sihat dan bertenaga sepanjang masa!

5 Ciri Automatik Untuk Mengoptimumkan Workouts 

Galaxy Fit2 secara automatik mengenali lima senaman yang berbeza akan mengesan aktiviti anda dengan alerts.  Galaxy Fit2 juga akan mengesan masa, kadar degupan jantung, kalori yang dibakar, dan banyak lagi. Selain itu, ia juga menjejaki jumlah langkah berjalan yang anda lalui sepanjang hari. Dengan ini, anda kini dapat melihat fitness growth anda dari semasa ke semasa. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah fokus sewaktu bersenam.

Analisis Corak Tidur Anda

Menjaga Kesihatan bukan sekadar memastikan badan anda fit. Tidur yang cukup adalah aspek penting untuk kehidupan sihat. Galaxy Fit2 boleh menjadi watchdog yang menganalisis corak tidur anda melalui empat tahap tidur dengan bacaan yang terperinci untuk membantu anda memeriksa rehat anda.

Tidur malam yang baik sangat penting untuk memastikan otak dan kesihatan mental anda berada dalam keadaan baik, yang boleh menjadikan anda anda gembira dan produktif di tempat kerja.

Friendly Reminder Untuk Anda Mencuci Tangan 

Sepanjang pandemik COVID-19, memastikan tangan anda sentiasa bersih adalah sangat penting untuk membantu mencegah virus daripada merebak.

Galaxy Fit2 membantu anda menjaga kebersihan diri dengan handwashing reminders, apa yang anda perlu lakukan adalah set them up untuk memberikan anda alert secara berkala.

Ia juga memberikan anda handy countdown untuk memastikan anda melakukan cucian tangan.

Mengambil Langkah Positif Ke Arah Kehidupan Tanpa Stres

Menguruskan stres adalah aspek penting untuk memastikan sentiasa sihat, baik dari segi mental dan secara fizikal. Set Galaxy Fit2 anda pada aplikasi Samsung Health untuk mengesan tahap stres anda secara automatik, jadi anda boleh melakukan latihan pernafasan semasa anda sedang berada dalam tekanan yang tinggi. Tarik nafas sedalamnya, dan relax.

Dihasilkan Untuk Bekerja Bersama

Galaxy Fit2 dihasilkan untuk bekerja bersama telefon pintar Galaxy anda. Dapatkan kredit untuk setiap langkah, sit up, untuk mengesan long-term progress dengan Samsung Health pada telefon pintar anda.

Selain itu, jika anda sedang menonton wayang atau berada di sekolah anak anda, tetapkan mode Do Not Disturb pada telefon pintar anda, dan tetapannya akan sync secara automatik pada Galaxy Fit2. Hebat bukan?

Ditawarkan pada harga yang disyorkan RM179, Galaxy Fit2 hadir dalam variari warna Hitam dan Scarlet. Galaxy Fit2 kini boleh didapati di Samsung Experience Stores, Samsung Authorized Partners, dan Samsung Malaysia E-store.

Dapatkan Galaxy Fit2 Sekarang!

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan