Ramai Tak Tahu, Pelumba Muda Ini Anak Tunggal Alex Yoong & Arianna Teoh

Mesti Baca

Lama juga kita tak dengar perkembangan Jejaka yang pernah digilai ramai gadis pada suatu ketika dahulu. Alexander Charles Yoong Loong  atau lebih dikenali dengan nama Alex Yoong seorang pelumba kereta sejak usia seawal umur 16 tahun.

Beliau dilahirkan hasil perkahwinan ibu beliau yang berasal dari Eropah, Joanna Bean dan bapanya, lelaki berbangsa Cina bernama Hanifah Yoong Yin Fah yang pernah menjadi pelumba kereta dan pengurus Litar Shah Alam antara tahun 1988 hingga 1998.

Foto: Motorsport

Pada tahun tahun 2002, Alex berkahwin dengan bekas Ratu Malaysia dan model, Arianna Teoh dan dikurniakan seorang anak lelaki pada 2003. Kalau anda nak tahu, selepas dia dimahkotakan sebagai Miss Malaysia tahun 1997, Arianna pernah berada di kedudukan 10 teratas dalam pertandingan Miss World pada tahun yang sama.

Foto: Facebook

Difahamkan pasangan ini sudah bercerai, namun mengunci mulut untuk memperkatakan perkara ini kepada mana-mana pihak.

Pelumba muda, Alister Yoong

Foto: Instagram @alisteryoong

Namun siapa sangka, anak tunggal pasangan ini kini merupakan seorang pelumba muda yang sedang mencipta nama dalam sukan pemotoran. Alister Yoong berjaya mengikut jejak bapanya dalam menceburi sukan permotoran seperti Formula 4 SEA dan selalu juga muncul juara dalam beberapa perlumbaan Go Kart.

Foto: Instagram @alisteryoong

Alister pernah muncul juara perlumbaan Formula 4 SEA 2019 Pusingan kelima yang berlangsung di Litar Sukan Permotoran Madras (MMSC).

View this post on Instagram

A post shared by Alister Yoong (@alisteryoong)

IKLAN 

Menerusi Instagram Alex, dia sering bersama anak tunggalnya itu yang kini sudah berusia 18 tahun. Jika remaja ini bergambar bersama bapanya, ramai yang fikir mereka seperti adik-beradik kerana penampilan Alex yang sentiasa nampak muda.

Foto: Instagram @alisteryoong

Foto: Instagram @alisteryoong

Alister mempunyai saluran Youtube-nya sendiri di mana dia gemar berkongsi video perlumbaannya di litar.

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan