Pihak Sunway Lagoon menerusi sebuah kenyataan memaklumkan bahawa taman tema mereka akhirnya dibenarkan beroperasi semula setelah ditutup sejak beberapa bulan yang lalu.

Dibuka 19 Disember 2020 

Akan mula dibuka bermula 19 Disember 2020, Sunway Lagoon memaklumkan mereka hanya akan menampung 50% kapasiti berbanding sebelum ini sebagai mematuhi SOP yang ditetapkan.

IKLAN

Malah semua kakitangan Sunway Lagoon telah diwajibkan memakai pelindung dan pelitup muka sepanjang masa selain suhu turut diambil termasuklah buat para pengunjung. Difahamkan kesemua kemudahan dan kawasan taman tema ini telah disanitasi sebagai langkah pencegahan COVID-19.

Day Light Frights Turut Dibuka 

Bagi merancakkan pembukaan semula Sunway Lagoon, sebanyak 6 zon pengembaraan akan dibuka ini termasuklah pembukaan Day Light Frights yang sebelum ini ditunda beberapa kali akibat jumlah penularan wabak tersebut yang meningkat ketika itu. Buat mereka yang berminat untuk kembali merasai kemeriahan taman tema Sunway Lagoon, boleh mendapatkan tiket masuk menerusi pembelian secara atas talian ataupun di kaunter mereka.