Aura Kasih secara rasmi menfailkan perceraian terhadap suaminya, Eryck Amaral pada hari Khamis (17/12) di Mahkamah Agama Jakarta Selatan. Tuntutan itu diajukan oleh Aura secara dalam talian dan diwakili oleh peguamnya.

Dipetik dari Detik.com, Dalam tuntutan itu, Aura Kasih tidak dapat menuliskan alamat suaminya. Disyaki, penyanyi itu tidak tahu di mana suaminya berada. Kerana suaminya yang ghaib dan tidak dikesan sampai sekarang.

IKLAN

Perceraian Aura Kasih dan suaminya berlaku setelah dua tahun berkahwin. Mereka berdua berkahwin pada tahun 2018. Dari perkahwinan mereka, mereka dikurniakan seorang anak perempuan.

Diketahui bahawa Eryck berada di luar negara dan difahamkan dia sekarang berada di Bangkok, Thailand. Sampai sekarang dia tidak pulang ke Indonesia untuk bertemu keluarganya.

Menurut Aura Kasih, suaminya tidak dapat kembali ke Indonesia kerana pandemik Covid-19. Sejak hidup terpisah dengan Eryck semasa wabak itu, Aura Kasih dilihat menjaga anaknya sendiri, Arabella. Aura juga meminta sokongan dan doa dari netizen agar anaknya itu kekal sihat.