Sanggup Bersesak Demi ‘Goodie Bags’ Percuma? Netizen Takut Ada Kluster Uniqlo

Mesti Baca

Mengikut laporan dari MalaysiaKini, polis dan Kementerian Kesihatan telah mengeluarkan arahan kepada outlet Uniqlo yang baru dibuka untuk ditutup sementara untuk melakukan pembersihan atau sanitasi. Selain itu mereka diarahkan untuk memperbaiki pengurusan orang ramai berbaris di luar bangunan.

Polis mengatakan bahawa kedai itu mematuhi SOP dengan hanya membenarkan 50 orang masuk dalam satu masa tetapi keadaan di luar kedai perlu diperbaiki. Walaubagaimanapun, polis tetap memantau semula sekitar outlet setelah ia dibuka semula.

Goodie Bag Percuma Untuk 500 Orang Pengunjung Terawal

Seperti yang diumumkan melalui Facebook rasmi Uniqlo Damansara, difahamkan mereka menawarkan Goodiebag percuma untuk 500 pengunjung terawal. Malah beg tote percuma untuk pembelian melebihi RM200 dan ini antara penyebab orang ramai menyerbu outlet ini.

Orang ramai berpusu-pusu ke Outlet pakaian itu walaupun sudah mengetahui Selangor mencatat kes tertinggi Covid-19 di Malaysia. . Berdasarkan komen di Facebook, kemasukan ke kedai hanya terhad kepada 140 orang dalam satu masa.

Ini menimbulkan kebimbangan di kalangan netizen kalau ia boleh wujudkan kluster baru selepas ini, lagi-lagi kebanyakkan daerah di Selangor adalah zon merah.

Malah ada yang mempersoalkan mengapa orang ramai benar-benar mempertaruhkan nyawa semata-mata untuk mendapatkan barang percuma. Adakah anda diantara mereka tidak sayangkan nyawa sendiri? Fikir-fikirkan lah!

Terkini

Majlis Pernikahan Neelofa Langgar SOP, Polis Beri Cadangan Kompaun

Nampaknya isu berkaitan dengan usahawan Neelofa masih berlanjutan hingga sekarang. Susulan mengenai jemputan yang hadir di majlis pernikahannya yang...

Artikel Berkaitan