Dari 20 episod, drama The Penthouse ini sudah ditayangkan lebih dari separuh episod. Drama yang dibintangi oleh Lee Ji Ah, Kim Seo Yeon, dan Eugene, dan ramai lagi. Sesiapa yang menontonnya dari awal episod, sudah tentu merasa geram dan berdebar menanti episod akhir bukan? Bagi sesiapa yang belum menontonnya, ini adalah beberapa alasan anda harus menonton drama ini. Stay tune guys!

1Kisah Mengenai Wanita 

The Penthouse membincangkan sejauh mana Shim Soo Ryeon, Cheon Seo Jin, dan Oh Yoon Hee akan melangkah untuk menguasai dalam bidang hartanah dan pendidikan untuk anak-anak mereka. Shim Soo Ryeon  adalah seseorang yang mampu membuatkan orang lain cemburu akan kecantikan dan keanggunannya, tetapi beliau sebenarnya ingin membalas dendam terhadap mereka yang telah memusnahkan kehidupan kehidupan anaknya.

IKLAN

Sementara itu, Cheon Seo Jin dinobatkan sebagai soprano terbaik Korea sejak zaman sekolahnya, dan kini beliau sanggup melakukan apa sahaja untuk mendapatkan apa yang beliau mahukan dalam hidup. Bukan itu sahaja, Oh Yoon Hee yang setiap hari bekerja tanpa penat untuk membahagiakan anaknya

Walaupun ketiga-tiga wanita ini berasal dari pelbagai lapisan masyarakat, penonton dapat melihat mereka semua mempunyai matlamat yang sama, iaitu sanggup melakukan apa sahaja untuk anak-anak mereka. Dan dari sini, penonton dapat lihat kisah masing-masing mengenai keibuan dan ketamakan.

2Unsur Suspen Dan Dendam Yang Mendalam

Jika anda melihat teaser drama ini, penonton dapat melihat gambaran balas dendam yang berlaku dalam drama tersebut. Seorang gadis yang jatuh ke dalam penthouse fountain, Shim Soo Ryeon dilihat menjerit ketakutan, dan Cheon seo Jin memberikan amaran kepada seseorang. Sementara itu, Joo Dan Tae melakukan toast di hadapan residents, penonton sudah dapat merasakan kesombongan dan ketamakan golongan atasan.

3Teamwork Yang Hebat Antara Penulis Dan Pengarah

Penulis Kim Soon Ok bagi drama The Penthouse, sebelum ini pernah menghasilkan karya seperti drama Temptation of Wife, Band of Sisters, dan The Last Empress. Gabungan hebat bersama pengarah iaitu Joo Dong Min, yang telah mendapat puijian bagi drama Return dan The Last Empress.

Pasukan produksi drama itu memberikan komen bahawa skrip yang ditulis oleh Kim Soon Ok sangat kuat dan menarik, berserta karya pengarah Joo Dong Min yang tidak akan dapat dilupakan oleh penonton.

“Skrip yang ditulis oleh Kim Soon Ok sangat kuat dan menarik, karya pengarah Joo Dong Min yang tidak dapat dilupakan oleh penonton, kemahiran para pelakon yang mengagumkan telah membentuk segitiga yang sempurna yang membawakan jenis hiburan yang baru kepada penonton.”- Pasukan Produksi

Dah ready untuk marathon Kdrama? Jom!