Karuna Hill, Penginapan ala Kampung Di Penang Untuk Pencinta Alam Semulajadi

Mesti Baca

Bercuti bagi merehatkan minda dan luar dari kesibukan kerja dan kota merupakan salah satu nikmat yang sangat bermakna bagi yang inginkan ketenangan. Salah satu destinasi yang menarik yang perlu anda kunjungi adalah Karuna Hill yang terletak di Pulau Pinang.

Idea Hasil Bina Dari Pantai Timur

via Edge Prop

Lokasi tempat pengunjung menginap di Karuna Hill adalah hasil idea dari rumah kampung yang dibina semula dari utara Terengganu. Dengan sedikit perubahan idea dengan meletakkan dek kayu, lokasi ini sesuai untuk anda bersantai.

Memberikan Ketenangan Alam Semulajadi

via Karuna Hill

Karuna Hill terletak di antara bukit Balik Pulau, Pulau Pinang. Persekitaran yang bersih dan tenang di resort ini menawarkan lokasi percutian yang tenang dari kehidupan bandar yang sibuk. Bagi yang inginkan sesuatu yang lain dari yang lain, tempat seperti ini sangat sesuai untuk anda menghargai keindahan alam sekitar.

Sesuai Bagi Yang Sukakan Privasi

via Airbnb

Bagi yang sukakan privasi, anda juga boleh mencuba Villa Astara yang terletak di bahagian paling terpencil di Bukit Karuna. Bilik ini sangat sesuai untuk keluarga kecil dari 2 orang dewasa dan kanak-kanak di bawah usia 12 tahun. Bilik ini dilengkapi khas dengan jakuzi luar di mana anda dapat menikmati pemandangan luar sambil berjakuzi.

Kemudahan Dalam Satu Kawasan

via Edge Prop

Bagi yang menginap di Karuna Hill, anda tidak perlu memikirkan mengenai makanan. Pihak Karuna Hill ada menyediakan makanan pagi secara percuma dan makanan lain pada waktu tengahari dan malam anda hanya membelinya di sini tanpa perlu keluar dari kawasan yang mendamaikan ini. Bagi yang sukakan BBQ, tiada charge tambahan dikenakan untuk menggunakan barang BBQ.

Jadi untuk anda yang sukakan ketenangan dan privasi, boleh mencuba tempat seperti ini bagi merehatkan minda anda.

Terkini

[REVIEW] Mortal Kombat 2021 Buat Penonton Teruja Tunggu Sekuel Seterusnya

Sebelum menonton filem ini, penulis terlebih dahulu bertanyakan kepada rakan-rakan yang sudah menonton Mortal Kombat 2021 yang digambarkan oleh...

Artikel Berkaitan