Penyanyi antarabangsa yang berasal dari Indonesia, Agnez Mo tidak perlu diperkenalkan lagi.Siapa sangka Agnez atau nama sebenarnya Agnes Monica Muljoto ini sememangnya sudah lama berkarya di dalam industri hiburan apatah lagi memulakan karier sebagai seorang penyanyi sejak berusia 6 tahun.

8 Foto Agnez Mo Ketika Kanak-Kanak

Kini selepas 34 tahun, ada sahaja kejayaan dikecapi oleh penyanyi yang juga pelakon ini sehingga apa sahaja perkongsiannya pasti mencuri perhatian warganet termasuklah beberapa fotonya ketika masih kecil. Rata-rata peminat memuji kecantikan Agnez yang sememangnya kelihatan sejak dari kecil lagi malah wajahnya turut dikatakan sebagai komersil sehingga layak ditampilkan sebagai wajah iklan televisyen.

Berikut Murai.my tampilkan fakta menarik dan 8 foto Agnez sewaktu kanak-kanak!

IKLAN

1Agnez memulakan kariernya di industri hiburan pada usia enam tahun sebagai seorang penyanyi cilik. Ini adalah foto dirinya ketika sedang belajar menari bersama rakan-rakan di sekolah.

2Agnez telah menghasilkan tiga album kanak-kanak yang menjadikannya sebagai penyanyi kanak-kanak popularr di era 1990-an.

3Agnez menamatkan pendidikan awalnya di SD Tarakanita Jakarta, kemudian melanjutkan pelajaran ke SLTP Pelita Harapan.

4Di sekolahnya, Agnez merupakan seorang pelajar yang mempunyai prestasi cemerlang di dalam bidang akademik dan sering menerima biasiswa.

5Penyanyi ini juga aktif dengan pelbagai aktiviti luar seperti menghadiri kursus piano, kelas bahasa Inggeris, kelas badminton dan banyak lagi.

6Bakat Agnez di bidang seni sudah kelihatan sejak masih kanak-kanak terutamanya dalam bidang seni suara.

7Selain berlatih di gereja, Agnez juga mengikuti kursus vokal di beberapa tempat.

8Selain bernyanyi, siapa sangka Agnez pernah menjdi pengacara di beberapa program televisyen kanak-kanak suatu ketika dahulu.