Nama Alexander Wang menjadi topik perbualan hangat di media sosial setelah berita mengenai gangguan seksual yang dilakukannya terhadap seorang model. Tuduhan ini dinyatakan oleh model bernama Owen Mooney yang mengaku sebagai salah seorang mangsa Alexander Wang.

Secara terperinci, Owen menerangkan kronologi pelecehan seksual yang dialaminya. Pada masa itu dia berada di sebuah kelab untuk menyaksikan persembahan rapper pada tahun 2017.

“Saya terpisah dengan rakan-rakan saya dan tidak ada yang dapat bergerak kerana kelab itu penuh dengan orang. Seseorang di sebelah saya mengambil kesempatan untuk mula membelai kaki dan meraba-raba dibahagian intim,”- kata Owen Mooney dalam muat naik cerita Instagram.

Owen mengakui bahawa dia terpana ketika seseorang menyentuh tubuhnya. Ketika dia berpusing, dia lebih terkejut melihat Alexander Wang dan mencurigainya sebagai pelaku gangguan seksual. Tanpa mengatakan apa-apa, Owen segera berusaha untuk menjauh dari Alexander Wang.

Dalam sebuah video di media sosial, Owen Mooney juga mengajak mangsa Wang untuk bersuara dan berkongsi apa yang dilakukan oleh perekaitu. Sehingga petang Selasa, video tersebut telah ditonton sebanyak 55,600 kali. Dan beberapa jam yang lalu, video yang dia muat naik di TikTok telah dipadam oleh TikTok.

Kisah ini dibongkarkan buat pertama kali disiarkan oleh akaun Instagram @ShitModelMgmt.

Menurut pengakuan mangsa lain, Alexander Wang menawarkan minuman sebelum melakukan gangguan seksual. Mangsa rata-rata merasa tidak enak dan menerima minuman itu, dan tiba-tiba tidak sedar diri..

“Dia (Alexander Wang) memilih saya secara rawak dan ingin membeli saya minuman. Kemudian dia memaksa saya minum sebotol besar seperti vodka yang dibawanya. Ingatannya agak kabur tetapi saya mahu dibawa olehnya. Saya bangun di tempat tidurnya dengan seluar saya ditaggalkan dan dia berada di sana, ”- mengaku salah seorang mangsa penderaan seksual Alexander Wang.

Hingga kini, pihak Alexander Wang belum membicarakan gangguan seksual yang dituduhnya.

IKLAN