Li Ziqi, YouTuber China Yang Berjaya Memecahkan Rekod Dunia

Mesti Baca

‘Tokti’ Pun Puji! Peminat Kagum Hannah Delisha Miliki Suara Merdu

Belum pun 'habis' memperkatakan mengenai perkahwinannya, pelakon Hannah Delishah sekali lagi mencuri perhatian peminat menerusi sebuah video 'teaser' yang...

Wow! Ramai Terkejut Lihat Wajah Ezurin Khyra Pada 21 Tahun Yang Lalu

Siapa saja tak kenal dengan nama Datin Ezurin Khyra yang mendapat gelaran ‘Crazy Rich Asian’ oleh peminatnya. Pada tahun...

Mak Ayah Dihina Sampai Panggil ‘Bodoh’? Dekati Kisah Kak Girl Yang Menyentuh Hati

Kak Girl sebak hingga mengalirkan air mata dalam sebuah video temubual eksklusif bersama selebriti dan influencer oleh Subhome. Dalam video...

Li Ziqi adalah blogger video Cina yang terkenal dengan membuat video kehidupan seharian di kampung halamannya, Sichuan, China.

Menariknya video yang ditayangkan kebanyakkanya adalah menggunakan bahan asas yang ditanam sendiri dan menggunakan teknik tradisional Cina.

Memecahkn Rekod Dunia

Menurut Detikinet, Li Ziqi telah memecahkan rekod dunia Guinness World Records kerana memperolehi jumlah ‘subscribers’ terbanyak untuk saluran berbahasa Cina di YouTube.

Guinness World Records membuat pengumuman melalui akaun media sosial Weibo pada hari Selasa, 2 Februari 2021, dengan menyatakan bahawa Li menerima rekod tersebut setelah mencecah 14.1 juta pelanggan bulan lalu.

Video Ditonton Sebanyak 82 Juta Kali

via Wallpaper Cave

Setakat ini, videonya yang paling popular adalah ketika dia membuat makanan ringan untuk musim bunga dengan menggunakan tanaman seperti kacang tanah, epal dan manga serta penggunaan cara memasak mengikut tradisional cina.

Video yang bertajuk ‘Peanut and melon seeds, dried meat, dried fruit, snowflake cake – snacks for Spring Festival’ ini telah ditonton sebanyak 83 juta kali.

Jumlah Tontonan 2 Bilion

via Liziqi Online Shop

Li Ziqi telah memperoleh lebih dari dua bilion tontonan di saluran YouTubenya. Menurut Detikinet, Li Ziqi mempunyai lebih daripada lima juta peminat yang mengikuti kedai dalam talian di platform e-commerce Taobao.

Li Ziqi sering menunjukkan video cara menuai hasil bumi dan menunjukkan kepada penonton bagaimana dia memasak makanan, menyediakan bahan mentah hasil dari tanamannya sendiri.

Terkini

Park Bom Nekad Berpindah Ke Sebuah Pulau, Ini Alasannya!

Penyanyi Korea dan bekas ahli kumpulan 2NE1, Park Bom yang berada dalam episod rancangan televisyen 'On & Off',  berkongsi...

Artikel Berkaitan