[VIDEO] Duet Ariel & Jemimah Dikagumi Juri Di Indonesian Idol

Mesti Baca

Gempar! Pengarah & Suami Aktres Terkenal DM Teman Lelaki Nur Sajat?

Kontroversi mengenai usahawan sensasi Nur Sajat telah menarik ramai perhatian untuk memberi kenyataan termasuklah para selebriti iatu suami kepada...

Mak Ayah Dihina Sampai Panggil ‘Bodoh’? Dekati Kisah Kak Girl Yang Menyentuh Hati

Kak Girl sebak hingga mengalirkan air mata dalam sebuah video temubual eksklusif bersama selebriti dan influencer oleh Subhome. Dalam video...

Memakai Gelang Berlian Puteri Diana, Ini Alasan Meghan Markle

Meghan Markle memakai perhiasan istimewa sewaktu wawancara beliau yang bakal datang dengan Oprah Winsfrey. Memakai Gelang Berlian Mendiang Puteri Diana Sewaktu...

Ingat lagi dengan penyanyi yang pernah mencetuskan fenomena ‘Jemimah Challenge’?Peserta Indonesian Idol ini semalam (15/2/2021) iaitu Jemimah Cita berjaya menyampaikan lagu NOAH “Separuh Aku”.

Lebih menarik, Jemimah juga berpeluang berduet dengan Ariel, vokalis dan juri NOAH. Ketika Jemimah selesai membuat pesersembahan, dia mendapat pujian daripada vokalis berusia 39 tahun.

“Yang saya maksudkan di sini (lagu) ini rasa pasrah. Kamu beri rasa yang lain, tapi tetap dalam,” kata Ariel.

Selain Ariel, juri lainnya juga memuji Jemimah menyanyikan lagu tersebut dengan kualiti nyanyian yang luar biasa.

Berduet Dengan Ariel

Menutup persembahan Jemimah, Ariel diminta oleh juri Indonesia Idol lain untuk menyanyikan lagu tersebut secara duet. Pada mulanya Ariel nampaknya sukar untuk mengambil nada Jemimah. Namun akhirnya gabungan mereka berdua terlihat begitu memukau.

Menariknya, di bahagian korus, Jemimah menyuruh Ariel untuk menyanyi dengan suara gayanya sendiri.

“Dia menyerah kepada saya,” – kata Ariel sambil ketawa.

Kemudian untuk kali kedua, Ariel diminta oleh juri untuk menyanyikan Separuh Aku dengan nada  yang biasa digunakan oleh Noah.

Persembahan mereka memukau semua juri. Setelah berduet, Jemimah menyampaikan rasa terharunya bahawa dia dapat menyanyi secara langsung dengan Ariel.

“Saya gugup kerana selalu mencintai Ariel,” kata Jemimah

Rata-rata penonton di Youtube meninggalkan komen positif. Mereka memuji Jemimah kerana berjaya mendapatkan keserasian dalam duet bersama Ariel.

“Tetapi sungguh, nada yang diambilnya sangat bagus, dia tidak menakut-nakutkan rakan duetnya, tidak cuba menonjol”- tulis salah satu komen.

Foto: Indonesian Idol Special Season

Terkini

Unik & Menarik! Koleksi Alphabet dUCk Cipta Kelainan Kepada Si Pemakai

Dengan membawakan huruf abjad A – Z, dUCk mengajak orang ramai untuk “Jadi Diri Anda Yang Sebenar” (Truly be...

Artikel Berkaitan