Perubahan Drastik Anak Perempuan Raja Thailand Curi Perhatian. Ini Sebabnya!

Mesti Baca

Artis & Instafamous Selar Kes Youtuber Bergaduh Di Gelanggang Futsal

Insiden pergaduhan di sebuah gelanggang futsal minggu lalu yang melibatkan Youtuber terkenal mendapat perhatian ramai termasuk di kalangan selebriti...

Ini Jumlah Yang Dibayar Kepada Meghan & Harry Untuk Wawancara Dengan Oprah Winsfrey

CBS dilaporkan telah membayar jutaan dolar untuk memiliki hak penyiaran wawancara yang sangat dinanti-nantikan iaitu wawancara Oprah Winsfrey bersama...

‘Harap Kamu Mati’- Adik Zyn Malik Disumpah Kerana Tak Dapat Restu

Waliyha adalah adik kepada Zayn Malik dari kumpulan One Direction. Dia pernah muncul dalam video muzik kumpulan itu pada...

Keluarga Raja Thailand Maha Vajiralongkorn kembali menjadi tumpuan. Tetapi kali ini mengenai anak perempuannya Raja Thailand, Puteri Bajrakitiyabha telah mengubah gaya rambutnya.

Perubahan rambut ini sebenarnya bukanlah seperti isu yang besar, tetapi bagi seorang puteri raja, gaya rambut terbaru Puteri Bajrakitiyabha boleh dikatakan cukup berani.

Sebabnya ialah dia memotong rambutnya yang panjang menjadi gaya rambut pixie undercut.

Dalam banyak foto-foto yang tersebar sebelum ini, anak hasil perkahwinan Raja Thailand dan isteri pertamanya itu selalu kelihatan feminin dengan rambut lurus panjang.

Tetapi sejak kebelakangan ini, Puteri Bajrakitiyabha nampaknya telah memotong rambutnya sangat pendek. Penampilan barunya ini dilihat ketika dia menghadiri acara untuk meraikan Tahun Baru Cina 2021 di Bangkok, Thailand.

Potongan rambut pendek Puteri Bajrakitiyabha ini sebenarnya tidak asing bagi wanita Thailand. Kerana wanita Thailand yang aktif dalam dunia ketenteraan atau menjadi pengawal kerajaan juga sering berpenampilan rambut pendek. Nampaknya perubahan gaya rambut Puteri Bajrakitiyabha ada kaitannya dengan keaktifannya di dunia ketenteraan.

Dalam akaun Facebook rasmi Royal World Thailand, Puteri Bajrakitiyabha mengatakan bahawa gaya rambut pendek ini adalah pilihannya sendiri. Dia memutuskan untuk memotong rambutnya kerana ingin kelihatan lebih segar. Selain itu, dia juga tidak perlu bersusah payah meluruskan rambutnya kerana sebenarnya sejak kecil rambutnya kerinting, tidak lurus seperti biasanya muncul dalam foto.

“Rambut saya sejak kecil keriting dan saya telah meluruskan rambut sejak berusia 12 tahun. Pada tahun baru 2021, saya semakin tua, saya ingin berwajah baru. Kenapa pendek? Kerana saya akan mempunyai lebih banyak latihan ketenteraan dan tidak akan muncul di TV. Jadi gaya rambut pendek ini akan lebih selesa, “katanya seperti dipetik dari akaun Facebook Royal World Thailand.

Terkini

Anuar Zain, Nourul Depp Kagum Dengan Bakat Anak Amyza Aznan

Penangan 'whistle' yang dibuat oleh anak pelakon dan pelawak Amyza Aznan, Andrian Adam,13 telah berjaya menjadikan pasangan ibu dan...

Artikel Berkaitan