[VIDEO] Siapa Sangka Nyanyian Anneth Pernah Buatkan Luna Maya Menangis Teruk

4.0K

Bukan di Indonesia sahaja, malah di Malaysia juga lagu ‘Mungkin Hari Ini Esok Atau Nanti’ telah menjadi trending kerana banyak dibuat ‘Cover’. Lagu ini pernah dinyanyikan semula oleh penyanyi tempatan, termasuklah Khai Bahar, Aina Abdul dan ramai lagi.

Dinyanyikan Oleh Gadis Berusia 16 Tahun

Mungkin ramai yang hanya kenal lagu sahaja tapi tapi tak tahu penyanyi asalnya iaitu Anneth Anneth Nasution. Gadis muda ini semakin diminati ramai lebih-lebih lagi selepas lagu tersebut sering digunakan di dalam aplikasi TikTok.

Foto: Instagram Anneth Nasution
Foto: Instagram Anneth Nasution

 

Pernah Buatkan Luna Maya Menangis Teresak-esak

Jika melihat pada video-video Anneth sebelum ini membuat persembahan di Stesen TV di Indonesia, nampaknya gadis berusia 16 tahun itu pernah membuatkan pelakon Luna Maya menangis.

Tangisan ini dapat dilihat dalam sebuah rancangan yang berjudul Suka-Suka Afternoon-Sore. Pada masa itu 3 orang dari peserta pertandingan nyanyian KDI Junior vs Idol Junior.

Dan air mata Luna Maya mengalir ketika Lagu berjudul Kejora yang dipopularkan oleh Lesti KDI dinyanyikan oleh Anneth. Lirik yang tenang akhirnya membuatkan Luna Maya menyerah.

IKLAN

Tonton video di bawah;

Luna dilihat berjalan di belakang pentas kerana dia tidak dapat menahan emosi. Di belakang, dia berusaha sebaik mungkin dan mengesat air mata yang kelihatannya mengalir deras.

IKLAN

Aneth begitu menghayati dalam menyanyikan lagu tersebut. Luna juga cuba menahan air matanya. Dia kembali ke pentas, menghadap kamera.

“Suara itu sangat bagus,” kata Luna Maya .

Untuk pengetahuan, lagu Mungkin Hari Ini Esok Atau Nanti itu ditulis sendiri oleh penyanyinya iaitu Anneth Delliecia Nasution dan tanpa disangka lagu tersebut turut tular di negara kita.