“Bukan Anda Buat Kerja Tuhan”- Alicia Amin Pertahankan LGBTQ

Mesti Baca

Rata-rata masayarakat di Malaysia sudah mengetahui bahawa LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning) tidak dibenarkan di Malaysia malah telah jelas haram dalam Islam.

Namun tidak dapat dinafikan, ramai juga yang memberi sokongan mereka terhadap budaya songsang itu dan mahu LGBTQ diterima serta bebas mengamalkan cara hidup mereka atas nama hak asasi manusia.

Foto: Instagram Alicia Amin

Baru-baru ini model dan pelakon, Alicia Amin kembali menyuarakan pandangannya  tentang isu LGBTQ di IG Storiesnya. Terdahulu, salah seorang pengikutnya mengeluarkan pendapat bahawa Islam memang melarang LGBTQ.

“Hanya dakwa jika orang Islam melakukan perkara LGBT, tetapi bukan orang bukan Islam, kerana Islam Melarang LGBTQ”- tulis salah seorang pengikut.

Nampaknya Alicia tidak bersetuju, dan menganggap LGBTQ bukan jenayah moral.

“Saya tidak setuju, dosa pada agama hanya harus dibiarkan untuk akhirat. Bukan menjadi jenayah moral untuk menjadi LGBTQ”- balasnya di IG Stories.

Tambahnya lagi, ramai yang terupa bahawa hanya Tuhan sahaja yang menghakimi dan menghukum umatnya.

“Dosa bukan untuk kita hakimkan. Saya rasa , ramai orang yang terlupa bahawa hanya Tuhan sahaja yang mempunyai kuasa untuk menghakimi dan menghukum setiap umatnya.”

“Orang kehilangan pekerjaan, keluarga & peluang dalam hidup hanya kerana mereka adalah sebahagian daripada komuniti LGBTQ. Tidak, anda tidak mengambil alih tugas Tuhan dengan menyangkal golongan ini dengan adil dalam hidup. Seperti banyak orang, semua orang berdosa. Tetapi tidak setiap dosa adalah jenayah moral.”- Tambahnya lagi.

 

 

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan