Bergelar Anak Pengarah Popular, Fian Ali & Alif Ali Sedia Dikecam Netizen

Sebagai info , Fian dan Alif merupakan anak kepada pengarah terkenal, Datuk Ayu Puteh.Manakala salah seorang adik-beradik mereka, Wanna Ali terlebih dahulu mencipta nama sebagai penyanyi dan pelakon.

Mesti Baca

Membuat kemunculan semula bersama adiknya yang kini bergelar penyanyi, Fian Ali dan Alif Ali bersedia sekiranya suatu hari nanti terkena tempias kecaman daripada netizen.

Buat Yang Terbaik Elak Kontroversi

Menurut Fian atau nama sebenarnya Mohd Sufian Mohd Ali,25 selaku abang yang sulung, dia dan adik-beradik yang lain sedia maklum dengan dunia hiburan kini yang sentiasa menjadi tumpuan di media sosial apatah lagi sekiranya terpalit dengan kontroversi.

Tidak menolak akan membuat projek khas bersama ahli keluarganya yang mula dikenali peminat sebagai ‘The Ali’, dedah Fian yang juga abang kepada pelakon dan penyanyi Wanna Ali dia berharap agak kemunculan semula ini menjadi titik permulaan untuk mengembangkan lagi nama dalam bidang nyanyian.

“Selain saya, Wanna dan Alif kami mempunyai adik yang lain mempunyai bakat dalam bidang nyanyian. Insyallah mungkin suatu hari nanti kami akan buat projek khas bersama”

“Bila orang dah mula kenal kami sebagai adik-beradik, tidak mustahil sekiranya ada yang terpalit dengan kontroversi dan yang lain turut terkena tempiasnya. Tetapi saya sendiri tahu macam mana industri sekarang, Insyallah kami adik-beradik akan buat yang terbaik” kata Fian kepada Murai.my

Alif Lebih Pemalu 

Bagi adiknya pula, Alif yang baru berusia 16 tahun, dia akui bahawa dirinya merupakan seorang yang pemalu berbanding dengan abang dan kakaknya. Bagaimanapun, karakter itu bukanlah penghalang buat dirinya untuk memperkenalkan single pertama berjudul ‘My Boo’ sebagai pengenalan kepada para peminat.

“Memang saya agak pemalu untuk memulakan langkah dalam bidang ini. Tapi apabila melihatkan kedua-dua mereka (Fian dan Wanna) sudah ke hadapan, saya buang perasaan malu itu. Maka, saya memberanikan diri merakamkan lagu My Boo” kongsi Alif

Akui Alif, mempunyai adik beradik serta ibu mereka, Datuk Normashayu Puteh atau lebih dikenali sebagai Ayu Puteh yang terlebih dahulu terbabit dalam industri hiburan, ia adalah jalan untuknya menggunakan peluang tersebut mencungkil bakat dengan lebih mendalam.

Malah ujar Alif, pengalamannya sejak dari kecil menemani ibunya di set penggambaran membuatkan dia bersedia untuk bergelar pelakon sekiranya diberi peluang.

“Ya ibu saya merupakan seorang penerbit terkenal tetapi kami (Alif dan Fian) tidak menganggap itu sebagai tumpang populariti. Saya anggap itu sebagai peluang untuk dikenali kerana bakat”

“Sejak dahulu lagi, saya sering menemani ibu ke set (penggambaran). Bila saya tengok mereka berlakon, saya pernah terdetik dalam hati yang saya pun boleh berlakon seperti itu. Kalau diberi peluang, Insyallah saya akan cuba” katanya lagi.

Fian dan Alif ditemui Murai.my secara maya ketika majlis pelancaran single terbaharu kedua-dua penyanyi ini pada petang Jumaat petang. Jika Alif tampil dengan single ‘My Boo’, Fian pula mempertaruhkan ‘Ala Shayang’ setelah kali terakhir muncul dengan lagu Semakin Benci Semakin Rindu beberapa tahun yang lalu. Kedua-dua lagu ini boleh distrim melalui semua platform digital.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan