Park Bom Nekad Berpindah Ke Sebuah Pulau, Ini Alasannya!

1707

Penyanyi Korea dan bekas ahli kumpulan 2NE1, Park Bom yang berada dalam episod rancangan televisyen ‘On & Off’,  berkongsi kisah hidupnya tinggal di pulau Ganghwa dan bagaimana beliau kehilangan berat badan sebanyak 11 KG (24lbs).

Berpindah Ke Sebuah Pulau

via Youtube

Dalam episod yang ditayangkan pada 2 Mac, Park Bom menyatakan bahawa beliau telah pindah ke pulau Ganghwa untuk menyiapkan album dan memulakan dietnya. Beliau turut menyatakan bahawa beliau tidak selesa pada awalnya kerana tiada kedai serbaneka tetapi tempat tersebut sesuai untuk dirinya.

“Pada mulanya, sangat tidak selesa kerana kedai serbaneka. Tetapi tempat ini sangat sesuai untuk saya.”- Park Bom

Memulakan Hari Seawal 6 Pagi

Soloist ini juga mengejutkan penonton kerana beliau memulakan harinya seawal 6 pagi. Panel dalam rancangan itu turut teruja dengan Park Bom yang tekad untuk berpindah ke sebuah pulau untuk memberi perhatian pada album dan dietnya.

via Youtube

“Saya biasanya tidur lebih awal dan juga memulakan hari saya lebih awal.Yang penting adalah mematuhi rancangan diet dan makan tepat pada masanya. Pada waktu pagi, saya akan makan lima biji bebola nasi, salad, dan Kohlrabi (lobak Jerman).”- Park Bom

IKLAN

Tidak Mengambil Roti Selama 6 Bulan

via Youtube

Dalam teaser yang sama, Park Bom dilihat mengunjungi kafe sewaktu berjalan-jalan, dan beliau tidak dapat mengalihkan pandangannya dari pastri dan turut menyatakan bahawa beliau sudah tidak mengambil roti selama enam bulan.

“Saya tidak memakan sebarang roti selama enam bulan. Saya tidak dapat menahan diri.”- Park Bom

Beliau kemudian dilihat membeli pastri dan memakannnya dengan cepat sebelum pengurusnya kembali.