Isma Yusoof Pernah Terfikir Mahu Bunuh Diri, Ambil Iktibar Dari Artis K-pop

Mesti Baca

Membuat pengakuan berani secara terbuka tentang isu transgender adalah sesuatu yang jarang dilakukan di Malaysia. Namun sikap keterbukaan pengarah, Isma Yusoof harus di beri pujian kerana kejujurannya.

Walaupun menerima pelbagai kecaman dan komen negatif dari netizen, namun ia tidak memberi impak dalam hidup Isma.

Pernah Terfikir Mahu Bunuh Diri

Foto: Instagram @ishmaryarai

Lebih mengejutkan, Isma atau nama sebenarnya, Muhamad Ismaizal Yusoof pernah terfikir mahu bunuh diri kerana kecam teruk netizen. Namun ternyata kini dia sudah faham dan tahu menanganinya. Malah dia memilih membalas kecaman dengan kasih sayang.

“Dahulu, saya mungkin belum faham. Apabila kena kecam pernah juga terlintas mahu membunuh diri. Saya faham kenapa ramai artis K-Pop memilih untuk membunuh diri kerana tidak tahan menjadi mangsa serangan netizen.”-katanya kepada BH Online.

“Bagi saya, netizen yang suka mengecam mungkin tidak gembira dalam hidup. Oleh itu, mereka menyalurkan kemarahan dan kebencian menerusi media sosial. Saya melihat netizen yang mengecam di kalangan mereka yang kurang kasih sayang, jadi saya memilih membalas kecaman dengan kasih sayang.”-

Tambah Isma lagi, dia kini lebih menyayangi netizen dari terus membenci. Malah dia sedar bahawa, jika dia mengambil langkah menjawab kecaman dengan positif, maklum balas diterima juga akan bertukar jadi positif.

Foto: Instagram @ishmaryarai

Mengenai perkembangan terbaru, Isma kini sibuk menjalani penggambaran drama Shah Alam 40k sebagai pengarah.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan