Sebijik! Anggota Polis Ini Tular Kerana Mirip Herjunot Ali & Sehun EXO

Mesti Baca

Baru-baru ini salah seorang anggota polis di Indonesia tiba-tiba menjadi tular kerana penampilannya yang terlebih kacak. Ternyata ramai wanita yang meminati anggota polis ini. Sebilangan netizen menyebutnya serupa dengan pelakon Herjunot Ali, dan Sehun EXO.

Polis bernama Bripda Mustakim, ini sedang bertugas di sebuah Balai Polis di Daerah Aceh, Indonesia. Dia sering memuat naik foto peribadinya di media sosial Instagramnya.

Foto: Instagram @imustakimm

Foto: Instagram @imustakimm

Foto: Instagram @imustakimm

Foto: Instagram @imustakimm

Melihat foto tersebut, tidak sedikit netizen yang pada awalnya menyangka bahawa Bripda Mustakim adalah seorang aktor atau model. Sehingga kini, Bripda Mustakim telah berjaya memiliki lebih daripada 125 ribu pengikut di Instagram.

Foto: Instagram @imustakimm

Foto: Instagram @imustakimm

Foto: Instagram @imustakimm

Gara-gara dia menjadi tular, Bripda Mustakim diundang untuk menjadi tetamu dalam rancangan stesen televisyen. Dalam acara tersebut, dia memberikan komen mengenai popularitinya.

“Pada mulanya saya tidak terfikir, sampai menjadi viral,” jelas Bripda Mustakim seperti dipetik dari YouTube Netmediatama.

Bripda Mustakim menjelaskan bahawa pertama kali dia menjadi viral adalah kerana memuat naik foto dirinya di akaun Instagramnya sendiri. Foto-foto tersebut ternyata dapat menarik perhatian dan disukai oleh banyak netizen.

Setiap kali dia memuat naik foto di Instagram, pasti postingnya segera dibanjiri dengan pelbagai pujian. Sekarang dia telah menjadi viral, dia mengaku lebih dikenali oleh orang ramai.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan