Sah! K-Drama Princess Hours Bakal Lakukan “Remake Version” Selepas 15 Tahun Ditayangkan

Mesti Baca

Drama Korea popular, Princess Hours yang pernah mencetuskan fenomena pada tahun 2006 ini disahkan bakal melakukan remake setelah 15 tahun ianya ditayangkan.

IKLANKontrak Remake Telah Ditandatangani

Menurut Sports Kyunghyang, syarikat pengurusan yang menguruskan manhwa telah menandatangani kontrak remake dengan syarikat produksi drama Group8 yang telah menghasilkan drama-drama popular seperti Boys Over Flowers, Hey Ghost, Let’s Fight, dan Princess Hours pada tahun 2006.

Drama Princess Hours ini mengisahkan seorang putera mahkota yang mengahwini seorang gadis dari sekolah menengah yang biasa, dan apa yang akan berlaku kepada keluarga diraja tersebut setelah perkahwinan itu berlangsung.Drama ini dibintangi oleh pelakon terkenal seperti Yoon Eun Hye, Ju Ji Hoon, Kim Jeong Hoon, dan Song Ji Hyo.

Alasan Mengapa Melakukan Remake

CEO Jaedam Media, Hwang Nam Yong menjelaskan mengapa mereka membuat keputusan untuk melancarkan remake Princess Hours.

“Ianya perlu untuk hasilkan karya baru, tetapi saya rasa penting juga untuk pengembangan harta intelek (Intellectual Property) supaya kita terus mengekalkan karya yang sedia ada juga. Versi baru Princess Hours ini bakal menjadi contoh utama bagaimana proses ini dapat diteruskan.”- Hwang Nam Yong

Walaubagaimanapun, masih belum ada detail mengenai bila remake ini akan ditayangkan, atau siapakah yang bakal memainkan watak yang terdapat dalam Princess Hours.

Tak sabar nak tengok Princess Hours versi remake ni! Sama best ke dengan versi asal 2006 dulu?

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan