Aktres K-Drama 90-An ‘Light Of The Youth’ Ditemui Mati

Mesti Baca

Aktres Korea yang pernah muncul dalam drama popular 90-an ‘Young Man’s Yangji’ dan ‘Light Of The Youth’, Lee Jieun ditemui mati.

Menurut Naver, Lee Jieun yang berusia 52 tahun itu ditemui mati di rumahnya yang terletak di Jung-gu, Seoul sekitar jam 8 malam  KST hari sebelumnya.

via Koreaboo

Tinggal Bersendirian Di Rumah 

Pihak polis berada di tempat kejadian setelah menerima laporan dari seorang kenalan bahawa ‘Lee Jieun tidak menjawab panggilan’. Lee Jieun diketahui tinggal sendirian setelah anak lelakinya menyertai ketenteraan.

“Kami menerima panggilan daripada seorang kenalan yang mengatakan bahawa mereka tidak dapat menghubunginya.”- Pihak Polis

Memulakan Debut Sebagai Model

via Koreaboo

Lee Jieun yang memulakan debutnya sebagai model dalam program SBS ‘Good Morning’ pada tahun 1994, memenangi Anugerah Pelakon Baru Terbaik pada Blue Dragon Film Festival ke-16 dan Festival Filem Daejong ke-34 untuk filem ‘Kum Hong Ah Kum Hong Ah’. Pada tahun 1995, beliau muncul dalam drama ‘Young People’s Yangji’, yang berjaya membuatkan wajah dan namanya dikenali ramai.

Punca Kematian Masih Belum Diketahui

Sewaktu artikel ini ditulis, punca kematiannya masih belum diketahui. Autopsi akan dilakukan untuk mengetahui punca sebenar kematian.

SourceNaver

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan