Dalam Diam, Aktor Bollywood Terkenal Ini ‘Berkampung’ di Batam, Indonesia

Mesti Baca

Dalam diam, rupanya aktor bollywood Dev Patel yang terkenal menerusi filem Slumdog Millionaire, Lion, dan Hotel Mumbai ke Indonesia untuk filem terbaru.

Sedutan lakonan Dev Patel menerusi filem Slumdog Millionaire

Muncul dalam projek filem terbaru bertema mitologi makhluk Hanoman berjudul Monkey Man, Dev Patel, yang juga pengarah, memilih untuk melakukan penggambaran di Batam, Kepulauan Riau.

Berita ini didedahkan oleh netizen di Twitter baru-baru ini yang mengaku telah melihat Dev Patel dan rombongannya di Batam menjalani penggambaran Monkey Man.

Dev Patel bersama sebahagian kru dari Indonesia. Foto: Twitter @xrzkix

Namun, tidak lama kemudian sejumlah akaun rasmi seperti Filmmaker Indonesia akhirnya mendedahkan suasana penggambaran Monkey Man di Batam. Dikatakan bahawa proses penggambaran untuk filem debut Dev Patel sebagai sutradara telah selesai.

Dari situ juga diketahui bahawa proses pembuatan filem ini, yang juga dihasilkan dan ditulis oleh Dev Patel, mengambil masa 64 hari.

Filem Konsep

Dari sejumlah maklumat yang beredar, Monkey Man mempunyai konsep filem bertema fiksyen tetapi dengan suasana yang gelap dan tegang. Menyoroti aksi balas dendam yang dibalut dengan unsur mitologi India.

Terkini

Uji Keimanan Betul! Siakap Stim Limau Oleh Khairul Aming Trending Di Twitter

Dari dulu lagi, ramai netizen tidak begitu setuju jika video dan gambar makanan sedap-sedap dimuatnaik di laman media sosial...

Artikel Berkaitan