OST Raya And The Last Dragon Dinyanyikan Oleh YonnyBoii & 3 Penyanyi Ini!

Menariknya mengenai filem Walt Disney Animation Studios yang pertama berinspirasikan budaya Asia Tenggara,empat artis muzik terkenal yang berasal dari Indonesia, Filipina, Thailand dan Malaysia.

Mesti Baca

Filem Disney berjudul Raya dan Naga Terakhir (Raya And The Last Dragon) kini tengah hangat ditayangkan di seluruh pawagam tanah air.

Gabungan Penyanyi 4 Negara 

Menariknya mengenai filem Walt Disney Animation Studios yang pertama berinspirasikan budaya Asia Tenggara,empat artis muzik terkenal yang berasal dari Indonesia, Filipina, Thailand dan Malaysia. Penyanyi-penyanyi tersebut adalah Yonnyboii,Raisa,Matthaios dan SPRITE.

Lebih menarik lagi, lagu ini juga mengandungi alat muzik etnik Asia Tenggara seperti Seruling, Perkusi Etnik, Bungkau atau Hap Rahang, Angklung, alat muzik tradisional dari Thailand, Gamelan dan Suling Sunda. Mastering untuk lagu ini dibuat oleh Jurutera Mastering yang pernah memenangi Anugerah Grammy, Chris Athens.

Difahamkan, lagu ini akan dilancarkan bersama-sama dengan video lirik pada 12 Mac 2021, diikuti dengan video muzik yang menampilkan keempat-empat artis pada akhir bulan Mac 2021.

Terkini

Azhar Osman Kembali Selepas ‘Hiatus’ Dalam Industri Muzik

Setelah bertahun lamanya tidak mendengar perkembangan terbaharu pelakon dan penyanyi ini, Azhar Osman, kini kembali memeriahkan industri muzik dengan...

Artikel Berkaitan