Bangga! 5 Selebriti Ini Mempunyai Kelulusan Akademik Yang Patut Dipuji

Mesti Baca

Kebanyakan orang mungkin berfikir bahawa jika mahu menjadi terkenal, tidak perlu mempunyai akademik yang tinggi dan menceburi bidang lain.

Menurut Bright Side, berikut merupakan 5 selebriti yang mempunyai kelulusan tinggi sehingga ada yang memperoleh PhD.

James Franco

via Static One

Pada tahun 2006, James Franco memutuskan untuk mendaftar dalam program Bahasa Inggeris UCLA dan kemudian mengambil jurusan penulisan kreatif.

Dia berpindah ke New York di mana dia melanjutkan pengajian dalam peringkat sarjana dalam penulisan di Columbia University dan ijazah dalam pembuatan filem di New York University. Franco juga memiliki Ph.D. dalam Bahasa Inggeris dari Universiti Yale.

Conan O’Brien

via Entertaiment Weekly

Conan O’Brien adalah pengacara kepada Late Night with Conan O’Brien yang ditayangkan di NBC. Dia memperoleh Ph.D. dalam sejarah dan M.A. dari Universiti Yale.

Menurut Bright Side, dia juga pernah belajar di Universiti Harvard dalam bidang sejarah dan sastera.

Gerard Butler

via News Today

Gerard Butler pernah belajar di University of Glasgow dalam jurusan undang-undang. Setelah lulus, dia telah memulakan kerjayanya di firma guaman Edinburgh sebagai peguam pelatih.

Ken Jeong

via Variety

Ken Jeong terkenal dengan watak Leslie Chow dalam filem The Hangover. Ketika masih berlakon, dia melanjutkan pelajarannya di Duke University dan memperoleh gelaran doktor dalam bidang perubatan di University of North Carolina di Chapel Hill.

Kristen Stewart

via News Landed

Pelakon Kristen Stewart terkenal dengan watak dan peranannya sebagai Bella dalam filem Twilight. Menurut Bright Side, selain berlakon, Kristen Stewart merupakan pelajar lepasan Universiti Cornell dan telah terlibat dalam penulisan kajian Neural Style Transfer.

Ini jelas menunjukkan bahawa masih ada sesetengah selebriti yang masih mementingkan pelajaran selain dunia lakonan semata-mata

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan