[UNBOXING] Mengintip Isi Kotak Samsung Galaxy A72 Yang Baru Dilancarkan

Mesti Baca

Samsung Galaxy A72 baru saja diumumkan bersama Galaxy A52 dan juga Galaxy A32  di Malaysia. Malah, di laman Youtube rasmi Samsung Malaysia, sudah memuatnaik video Unboxing bagi Galaxy A52 dan Galaxy A72 yang baru. Memang mengancam!

Kami cukup bernasib baik kerana menjadi pemilik terawal Galaxy A72 baru, jadi kami ingin kongsikan kepada anda pengalaman pada pandangan pertama.

Pertama, unboxing untuk Galaxy A72. Saya sangat yakin ramai orang bertanya apa yang ada di dalam kotak, dan kami di sini akan menjawab untuk soalan anda.

Kotak pembungkusan Galaxy A72 dikuasai oleh warna putih. Terdapat tulisan “Galaxy A72” yang disertakan dengan penampilan telefon bimbit, dan logo Samsung. Galaxy A72  tersedia dengan 4 pilihan warna iaitu Awesome Violet, Awesome Blue, Awesome Black, dan Awesome White 14 dan kami mendapat warna biru/ Awesome Blue.

Apabila dibuka, anda akan terus menemui peranti Galaxy A72 . Di mana layarnya masih dilindungi oleh plastik yang bertulis 3 ciri penting peranti iaitu , Infinity- 0 Display, Quad Camera 64 MP dengan OIS dan IP67 tahan air & Debu.

Seterusnya terdapat 2 barang keperluan yang boleh didapati di bawah peranti Galaxy A72 iaitu pengecas dan kabel data.

Kad jaminan, buku panduan dalam pelbagai bahasa dan alat ejector slot kad SIM diletakkan berasingan dalam kotak nipis.

Pengecas pantas Galaxy A72 mempunyai kuasa 25W dan kabelnya adalah USB Type-C.

Sehingga artikel ini ditulis, masih belum ada lagi kenyataan rasmi tentang harga di pasaran Malaysia. Namun, dipetik dari CNET, di pasaran Eropah, harga mencecah AS$415 (RM1,706) untuk A52, manakala A72 berharga AS$534 (RM2,196).

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan