Tak Patuh SOP! Pertunjukan Fesyen Raya Jenama Terkenal Dikritik Netizen

Menerusi beberapa keping foto yang tular, kelihatan segelintir tetamu tidak memakai pelitup muka dan ada diantara nya juga tidak mempunyai penjarakkan fizikal di antara tempat duduk seperti yang telah ditetapkan oleh kerajaan

Mesti Baca

Usai kerajaaan mengumumkan kebenaran untuk mengadakan pelbagai majlis di beberapa negeri yang melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), peluang tersebut telah digunakan oleh ramai penggiat pelbagai industri untuk kembali memperkenalkan produk mereka kepada umum.

Penganjuran Pertunjukan Fesyen Tidak Patuhi SOP?

Ini termasuklah buat sebuah jenama fesyen terkenal yang telah menganjurkan pertunjukan fesyen bersempena Aidilfitri akan datang.

Disebalik kecantikan dan keunikan busana yang diperagakan oleh model-model dalam acara tersebut, di media sosial ketika ini hangat memperkatakan mengenai tindakan penganjur yang dikhabarkan tidak menitik beratkan SOP yang telah ditetapkan oleh kerajaan untuk penganjuran majlis.

Dikritik NetizenĀ 

Menerusi beberapa keping foto yang tular, kelihatan segelintir tetamu tidak memakai pelitup muka dan ada diantara nya juga tidak mempunyai penjarakkan fizikal di antara tempat duduk seperti yang telah ditetapkan oleh kerajaan.

Dalam ciapan yang tular tersebut juga, menerusi ruangan balas komen ada diantara netizen berkesempatan bertanyakan perihal SOP kepada seorang tetamu yang dijemput.

Balasnya, pihak penganjur telah menyunting gambar tersebut untuk membuatkan tetamu yang hadir seolah-olah tidak memakai pelitup muka.

Namun rata-rata netizen tidak bersetuju dengan komen tersebut kerana jelas kelihatan ada diantara tetamu tersebut tidak mematuhi SOP.

Difahamkan dalam acara itu turut disertai oleh beberapa jenama dan selebriti terkenal tanah air yang turut mengambil bahagian memperkenalkan jenama mereka bagi koleksi raya akan datang.

Terkini

Azhar Osman Kembali Selepas ‘Hiatus’ Dalam Industri Muzik

Setelah bertahun lamanya tidak mendengar perkembangan terbaharu pelakon dan penyanyi ini, Azhar Osman, kini kembali memeriahkan industri muzik dengan...

Artikel Berkaitan