Kenali Issam Alnajjar, Pelantun ‘Raparaparapa’ Yang Cetus Fenomena Dunia!

Sebagai info, lagu Hadal Ahbek, dijadikan sebagai lagu latar 91,000 video pengguna Tik Tok dan ditonton lebih 45 juta pengguna.

Mesti Baca

Hanya kerana sepotong lirik ‘Raparaparapa’, remaja kelahiran Jordan, Issam Alnajjar berjaya mencipta sensasi muziknya di seluruh dunia, sehingga muncul lagu berbahasa Arab pertama mencatat populariti di peringkat global.

Fenomena Di Seluruh Dunia

Lagu ciptaan sepenuhnya penyanyi berusia 17 tahun itu, berjudul Hadal Ahbek yang membawa maksud Aku Akan Terus Mencintaimu menjadi tular selepas dia memuat naik sepotong video ‘teaser’ lagu berkenaan di akaun instagram miliknya pada September lalu.

Sejak itu, Hadal Ahbek mula menambat hati peminat seluruh dunia dan seakan ‘melekat di kepala mereka’ yang mendengarnya

Menariknya mengenai lagu ini, biarpun didendangkan sepenuhnya dalam bahasa Arab, namun lagu itu berjaya mendaki carta teratas lagu-lagu di luar negara seperti Amerika Syarikat, United Kingdom, Emeriah Arab Bersatu (UAE), Arab Saudi, India termasuk Malaysia sendiri.

Ditonton Lebih 45 Juta Pengguna

Lagu ini juga berjaya mengatasi penyanyi popular antarabangsa, apabila Hadal Ahbek mendapat perkongsian lebih tinggi berbanding lagu nyanyian Justin Bieber mahupun The Weeknd. Sebagai info, lagu Hadal Ahbek, dijadikan sebagai lagu latar 91,000 video pengguna Tik Tok dan ditonton lebih 45 juta pengguna.

Di Malaysia sendiri, muncul sebagai negara keenam terbanyak menonton video nyanyian remaja itu di YouTube sehingga muncul ‘trending’. Muzik video persembahannya secara live yang dimuat naik sendiri penyanyi itu di saluran YouTube sudah mencecah 52 juta tontonan dalam tempoh lima bulan.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan