Tak Sabar! 5 K-Drama Baru Yang Akan Ditayang Pada April 2021

Mesti Baca

Bulan April baru sahaja membuka tirainya. Bagi peminat drama Korea sudah tentu tertanya-tanya apakah drama Korea yang akan ditayangkan pada April ini. Anda ingin tahu drama apakah yang dimaksudkan? Scroll sampai habis okay!

Taxi Driver

Berdasarkan webtoon The Deluxe Taxi yang ditulis oleh Carlos dan ilustrator Lee Jae Jin, K-Drama terbaru dari SBS ini dibintangi oleh Lee Je Hoon sebagai Kim Do Ki, seorang lulusan akademi tentera laut yang menjadi pakar underwater demolitions. Kehidupannya mula berubah setelah kematian ibunya disebabkan pembunuh bersiri.

Kini, di menjadi pekerja di Rainbow Taxi Company. Tidak seperti syarikat teksi yang lain, syarikat teksi ini menawarkan servis istimewa kepada pelanggan yang ingin membalas dendam.

Dark Hole

Drama penyiasatan seram ini mengisahkan Lee Hwa Sun (Kim Ok Bin), seorang detektif di Seoul yang menerima panggilan dari orang yang telah membunuh suaminya, untuk pergi ke Bandar Muji. Setibanya di sana, dia menyedari bahawa penduduk di situ telah didatangi oleh asap misteri, yang menyebabkan sesiapa menghidunya akan menjadi raksasa. Yoo Tae Han (Lee Joon Hyuk) adalah seorang bekas detektif yang bekerja sebagai pemandu turut berada di bandar yang sama.

Undercover

Berdasarkan remake siri British dengan tajuk yang sama, drama ini dbintangi Ji Jin Hee yang memegang watak sebagai Han Jung Hyun, seorang ejen yang diambil oleh National Inteligence Service (NIS) ketika dia belajar di akademi polis.

Dia mula bekerja menyelesaikan top secret case undercover dan bertemu dengan Choi Yeon Soo (Kim Hyun Joo. Choi Yeon Soo adalah seorang peguam sivil tetapi apabila mendapati dirinya tercalon untuk jawatan tertinggi, identiti sebenar suaminya semakin diketahui, dan menyebabkan kekecohan untuk mereka berdua.

Law School

Drama ini mengisahkan profesor dan pelajar di sekolah undang-undang Korea Selatan yang terperangkap dalam kes yang tidak biasa berlaku.

Yang Jong Hoon (Kim Myung Min) adaah bekas pendakwa raya yang kini menjadi profesor di sekolah undang-undang berprestij di Korea Selatan. Ramai pelajar tidak menyukainya disebabkan sikapnya yang straightforward. Profesor Kim Eun Sook ( Lee Jung Eun) adalah satu-satunya rakan yang dia boleh bercakap secara terbuka.

Sell Your Haunted House

Drama Sell Your Haunted House mengisahkan Hong Ji A, seorang pengusir syaitan yang mengusahakan agensi hartanah. Tidak seperti broker biasa, dia menyenaraikan lokasi-lokasi yang personally exorcised dan dijadikan selamat untuk dijual.

Namun, Hong Ji A mempunyai satu trauma yang tidak dapat diselesaikan iaitu kematian misteri ibunya pada 20 tahun yang lalu.

Anda sudah bersedia untuk marathon K-Drama sepanjang April ini!?

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan