Hebat! Kim Kardashian Secara Rasmi Menjadi Billionaire

Mesti Baca

Kim Kardashian secara rasmi bergelar bilionaire.

Forbes telah mengumumkan dalam senarai World’s Billionaires untuk pertama kalinya, dan menyebut dua perniagannya yang menguntungkan, KKW Beauty dan Skims, serta wang tunai dari “Keeping Up With The Kardashians” dan endorsement deal.

Nilai Kekayaan Menjadi $1 Bilion

Nilai kekayaan Kim Kardashian meningkat dari $780 juta pada bulan Oktober menjadi $1 bilion.

“Ini adalah pertama kali saya menjauhkan diri daripada membuat perjanjian berlesen dan beralih menjadi pemilik.”- Kim Kardashian

Kim Kardashian melancarkan shapewear company, Skims pada tahun 2019 dan menjadikannya sebagai loungewear semasa pandemik. Menurut Forbes, beliau turut memegang majoriti saham dalam syarikat itu, yang mana pendapatannya belum diungkapkan.

Dia turut mengumpulkan wang dari fashion insider seperti Netie a-Porter’s Natalie Massane dan Theory’s Andrew Rosen, dan memanfaatkan media sosialnya yang besar untuk menaikkan jenama.

Kekayaan Kim Kardashian turut merangkumi wang tunai dan pelaburan, termasuklah hartanah. Setiap tahun sejak tahun 2012, dia memperoleh sekurang-kurangnya $10 juta pretax, gaji dari Keeping Up With The Kardashians, endorsement deals dan permainan mudah alih dan aplikasi Kimoji.

Kim Kardashian juga mempunyai tiga hartanah di Calabasas, barat kaut Los Angeles, dan portfolio pelaburan cip biru, termasuk saham Disney, Amazon, Netflix, dan Adidas.

Tahniah Kim Kardashian!

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan