100 Ribu Batu Swarovski! Bawal Exclusive Dinobatkan Butik Tudung Paling Mewah Di Dunia

Jenama ini sekali lagi mencipta nama apabila pancaran sinaran daripada 100,000 butir batu kristal Swarovski dalam butik Crystal World Bawal Exclusive menjadikannya sebagai butik tudung paling mewah di dunia.

Mesti Baca

Sebelum ini, jenama Bawal Exclusive pernah mencuri perhatian apabila memperkenalkan sehelai tudung yang telah dinobatkan sebagai termahal di dunia, bernilai RM100,000.

Butik Dihiasi 100,000 Butir Batu Kristal Swarovski

Terbaru, jenama ini sekali lagi mencipta nama apabila pancaran sinaran daripada 100,000 butir batu kristal Swarovski dalam butik Crystal World Bawal Exclusive menjadikannya sebagai butik tudung paling mewah di dunia.

RM2.5 Juta Nilai Butik

Difahamkan, butik tudung eksklusif ini telah menelan belanja RM2.5 juta ringgit dan dalam masa masa yang sama turut mempamerkan tudung yang bernilai RM10,000 hingga RM RM113,000 bertahtahkan kristal Swarovski.

Menerusi laporan Murai.my terdahulu, rekaan yang melatari tudung RM100,000 Bawal Exclusive sebelum ini merupakan idea pengasas dan pemilik Bawal Exclusive, Puan Haliza Masyuri dan telah direalisasikan oleh Austria Swarovski Head of Design Team.

Berdiameter 1.14 meter X 1.14 meter, tudung ini ditaburi 7,512 kristal Swarovski dan mengambil masa 320 jam untuk disiapkan seramai 12 orang pekerja.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan