Pada tahun lalu, isu rumahtangga pelakon Puteri Sarah dan pengarah Syamsul Yusof hangat diperkatakan. Rata-rata netizen mendoakan agar pasangan suami isteri ini dapat menyelesaikan masalah kemelut rumahtangga mereka. Sehingga hari ini, tidak dapat memastikan punca-punca hubungan mereka berdua berantakan sehingga memaksa Puteri Sarah untuk tinggal berasingan.

Foto: Instagram @puterisarahliyana

Walaubagaimanapun, menerusi kenyataannya di Harian Metro, ada berita baik yang disampaikan oleh Puteri Sarah kepada semua. Puteri Sarah atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin mengakui hubungannya dengan Syamsul semakin pulih dan dalam fasa berbaik.

IKLAN

“Kami masih berhubung dan kadang-kadang Syamsul datang bertemu anak-anak. Insya-Allah, kami dalam fasa berbaik, tapi dalam tempoh ini harapnya semua dapat berikan sokongan dan mendoakan yang terbaik. Jangan harap perkara buruk berlaku. Sudah menjadi lumrah apabila seseorang jatuh pasti akan ada individu yang bertepuk tangan, tapi saya tidak akan biarkan perkara itu berlaku,” katanya kepada Harian Metro.

Puteri Sarah berkata, mereka berdua telah menemui jalan penyelesaian selepas berbincang dan mencari kesefahaman. Sementara itu, Puteri Sarah mengharapkan doa dari orang ramai dan percaya akan ada berita baik selepas ini.

“Doakan yang terbaik saja buat kami,” katanya.

Buat ‘Comeback’

Foto: Instagram @puterisarahliyana

Mengenai perkembangan semasa, Puteri Sarag bakal menjalani penggambaran drama 13 episod berjudul Ustazah Robotik untuk TV Al Hijrah. Ini merupakan ‘comeback’ buat Puteri Sarah selepas 6 tahun meninggalkan bidang lakonan.