Pelakon dan pengacara Harris Annuar menerusi laman Instagram nya awal pagi semalam memaklumkan dirinya telah disahkan positif jangkitan wabak COVID-19.

Netizen Kecam Harris 

Difahamkan, Harris yang baru sahaja pulang dari bercuti di Pulau Langkawi, Kedah disahkan positif setelah menjalani pemeriksaan di sebuah pusat perubatan disini. Malah dia turut menjalani ujian pemeriksaan COVID-19 buat kali kedua pada petang semalam.

Di sebalik perkongsian berita yang mengejutkan itu, segelintir netizen di media sosial telah mengecamnya kerana telah bercuti di tempat yang berisiko mendapat jangkitan apatah lagi beberapa keping foto yang dikongsinya di media sosial tidak memakai sebarang pelitup muka.

IKLAN

Tutup Ruangan Komen 

Biarpun begitu, rata-rata peminat memberikan sokongan dan kata-kata semangat buat Harris kerana apa yang terjadi bukanlah atas permintaannya dan ianya berada di luar kawalan mana-mana pihak.

Susulan daripada kecaman yang diterima, pelakon TQ Captain itu telah bertindak menutup ruangan komen posting terbaharunya di laman Instagram selain memohon maaf kepada semua pihak atas kesulitan yang berlaku berikutan dirinya telah disahkan positif.