“Bangunan Kelas Saya Belajar”- Siti Nurhaliza Terkejut Sekolah Hampir Tenggelam

Perkongsian yang dibuat terlebih dahulu oleh pengurusnya, Rozi Sang Dewi itu memohon orang ramai terutamanya alumni sekolah itu dapat memberi sumbangan bagi membantu meringankan beban sekolah.

Mesti Baca

Penyanyi tersohor negara, Dato Sri Siti Nurhaliza menerusi hantaran di laman Instagram nya meluahkan kebimbangan dengan situasi banjir kilat yang melanda beberapa buah negeri termasuk negeri kelahirannya, Pahang.

Siti Terkejut Sekolah Hampir Tenggelam 

Dalam satu hantaran terbaru, pelantun 7 Nasihat ini berkongsi sekeping foto serta meluahkan rasa terkejut melihatkan bangunan sekolahnya sebelum ini, SMK Clifford, Kuala Lipis Pahang hanya kelihatan bumbung dan tingkat atas bangunan akibat ditenggelami banjir. Perkongsian yang dibuat terlebih dahulu oleh pengurusnya, Rozi Sang Dewi itu memohon orang ramai terutamanya alumni sekolah itu dapat memberi sumbangan bagi membantu meringankan beban sekolah.

“Bangunan kelas saya belajar hanya nampak sayup sahaja bumbungnya. Allah! Semoga usaha ini akan diberkati dan saya juga mengajak followers, rakan-rakan, alumni sekolah serta sesiapa saja yang mahu menyumbang bagi membantu meringankan beban sekolah akibat bencana banjir. Ada ni akaun di bawah” tulis Siti

Mampu Berdoa Dan Beri Sumbangan Dari Jauh

Ujar Siti, jika sebelum ini dia akan sama-sama ‘turun’ memberi bantuan namun kali ini dia hanya dapat menitipkan doa dan memberi sumbangan dari jauh sahaja berikutan keadaan dirinya yang kini sedang sarat hamil anak kedua.

“Kala ini, dengan keadaan saya sekarang, mungkin saya tidak dapat turun padang seperti lazimnya untuk melihat sendiri keadaan banjir namun saya titipkan doa dan membantu apa yang termampu kerana memahami keadaan sukar buat semua mangsa banjir” tambahnya lagi

View this post on Instagram

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk)

IKLANTerdahulu, media melaporkan bencana banjir yang melanda Johor dan Pahang mengakibatkan beberapa jalan utama terputus dan ribuan mangsa kini ditempatkan di pusat pemindahan sementara (PPS).

Terkini

Cantiknya! 5 Selebriti Tanahair Ini Muatnaik Gambar Bertudung Menyambut Ramadan

Bulan yang dinantikannya dalam setahun akhirnya telah tiba. Bulan Ramadhan yang dipercaya penuh keberkatan ini juga akan memberikan keajaiban...

Artikel Berkaitan