LG memperkenalkan Rangkaian InstaView dengan Air Sous Vide dari LG Electronics yang akan mengubah masakan di rumah seperti yang kita ketahui hari ini. Penyelesaian memasak yang lengkap menampilkan LG Air Fry Mode, pintu ketuhar InstaView, dan pelbagai fungsi pintar untuk kehidupan kuliner yang sihat dan selesa di rumah. Ingin tahu dengan lebih lanjut? Scroll sampai habis okay!

1Makanan Seperti Disediakan Oleh Profesional

Dengan mod Air Sous Vide, memasak makanan dengan sempurna setiap masa untuk makanan yang kelihatan dan rasanya seperti disediakan oleh profesional setiap masa. Dengan kawalan suhu rendah dan aliran udara yang tepat, makanan vacuum-sealed dapat mengekalkan rasa dan aroma pada tahap yang maksimum.

IKLAN

LG Air Sous Vide secara konsisten dapat mengekalkan suhu antara 100 hingga 205 darjah Fahrenheit (38 hingga 96 darjah Celcius) hingga 48 jam tanpa air, yang mana memberi hasil hidangan yang lebih konsisten terhadap hidangan yang memerlukan counter space yang lebih sedikit untuk disediakan.

2Dilengkapi Teknologi LG InstaView

Dengan teknologi LG InstaView, mengetuk dua kali pada pintu kaca oven secara automatik akan menyalakan lampu dalam untuk memeriksa progress secara visual. Dan berterima kasih kepada EasyClean, pengguna dapat menjaga kebersihan ketuhar dan cooktop dengan mudah, tanpa bahan kimia dalam 10 minit hanya dengan menggunakan air bersih.

Rangkaian ini juga dilengkapi teknologi ProBake Convection dari LG untuk memasak  dengan cepat dan teliti tanpa preheating. Selain itu, Air Fry memberikan makanan yang bergoreng menggunakan minyak yang jauh lebih sedikit daripada menggoreng secara biasa.

3Dapat Dikawal Menggunakan Aplikasi

Rangkaian LG dapat dikawal dan dipantau menggunakan aplikasi ThinQ yang disambungkan ke Google Assistant dan Amazon Alexa smart speakers. Bukan itu sahaja, rakan LG iaitu SideChef, Innit, Drop, dan Tovala menawarkan inspirasi masakan yang sangat membantu melalui beratus-ratus resipi yang mudah untuk diikuti di aplikasi mereka.

Setelah pengguna memilih resepi, arahan memasak akan dihantar pada ketuhar yang kemudian menetapkan mod dan suhu memasak yang sesuai. Dengan Drop dan Thermomix pintar, membuat pizza di rumah adalah lebih mudah dengan ThinQ yang mengawal mixer settings dan pemanasan LG InstaView secara automatik sebaik sahaja doh digulung, ketuhar bersedia untuk digunakan.Selain itu, untuk memanaskan makanan sejuk beku dari jenama seperti Nestle dan Kraft Heinz hanyalah semudah mengimbas kod bar dengan Scan To Cook.

Rangkaian InstaView LG 2021 dengan Air Sous Vide akan dipamerkan pada pameran secara maya semasa CES 2021 bermula 11 Januari.

Menarik bukan!

IKLAN