Lazimnya jika haiwan kesayangan kita mati, tentu kita mahu ia dikuburkan dengan betul. Namun sebaliknya berlaku kepada Azealia Banks. Rapper ini malah merebus bangkai kucing peliharaannya, yang sudah dikuburkan. Apa sebab?

Dipetik dari Dailymail, pada 12 Januari 2021, Azealia memuat naik video yang menunjukkan dirinya menggali tanah dan mengambil beg putih yang mengandungi bangkai kucing peliharaannya.

Setelah mengambilnya, Azealia memasukkan bangkai kucing ke dalam air mendidih. Dia kemudian mengacau rebusan bersama tulang.

Lebih mengejutkan, setelah merebus kucingnya, Azealia tidak hanya menikmati kucing itu sendiri. Dia malah menghidangkan rebusan kucing kepada beberapa orang tetamu yang datang ke rumahnya.

Azealia merebus bangkai kucing bukan tanpa alasan, Azealia mengakui bahawa ini adalah bentuk penghormatan terhadap haiwan kesayangannya. Diketahui, Azealia telah membesarkan kucing bernama Lucifer sejak 2009.

Lucifer kemudian meninggal pada tahun 2020. Setelah mendidihnya, Azealia memasukkan tengkorak kucing itu ke dalam kuali merah jambu. Di dalam kuali terdapat salib, bulu, tongkat dan pisau.

Ramai netizen mengesyaki bahawa kuali itu mengandungi barang-barang penting yang Azealia anggap suci. Oleh itu, meletakkan tengkorak kucing dalam kuali merah jambu dengan benda-benda ini dianggap sebagai bentuk penghormatan.

Bukan sahaja dianggap pelik, memakan bangkai kucing yang telah dikuburkan juga tidak begitu baik untuk kesihatan. Jangan ditiru ya! Ni kerja gila!