Ditanya Kenapa Benci YB Muar, Ini Jawapan Ringkas TMJ. Padu!

Dalam soalan susulan, TMJ turut menyatakan alasan menganggap ahli parlimen itu sebagai berpura-pura adalah kerana baginda percaya bahawa seseorang individu itu haruslah mempunyai prinsip dan bukan sekadar mengikut angin yang bertiup.

Mesti Baca

“Memondan Lah Sangat!” – Diva AA Perli Usahawan Sensasi Popular?

Pengacara terkenal, Azwan Hj Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA sememangnya dikenali ramai kerana kelantangannya bersuara dan menegur...

“Iya Betul” – Sari Yanti Akui Sedang Hamil Anak Kelima

Pelakon Sari Yanti menerusi laman Insta-story mengesahkan bahawa dirinya kini sedang hamil selepas diajukan soalan oleh salah seorang pengikutnya. Hamil...

“Bukan Anda Buat Kerja Tuhan”- Alicia Amin Pertahankan LGBTQ

Rata-rata masayarakat di Malaysia sudah mengetahui bahawa LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning) tidak dibenarkan di Malaysia malah telah...

Menerusi Insta-story milik Tunku Mahkota Johor, Duli Yang Amat Mulia Tunku Ismail Idris Abdul Majid Abu Bakar Iskandar ibni Sultan Ibrahim Ismail atau lebih dikenali sebagai TMJ, baginda telah membuka ruangan soal jawab kepada pengikut di laman Instagram.

TMJ Balas Pertanyaan Pengikut Instagram 

Pelbagai persoalan telah diajukan baik kepada kebajikan negeri Johor, keluarga dan juga peribadi. Beberapa pendedahan yang tidak pernah diketahui ramai telah pun dibuat oleh TMJ termasuklah mengenai mengapa baginda tidak menyukai salah seorang ahli politik yang digelar ‘YB Muar’ ketika diajukan oleh salah seorang pengikut laman tersebut.

YB Muar ‘Fake’

Menurut TMJ, baginda tidak menyukai ‘YB Muar’ kerana sikapnya yang sebagai suka berpura-pura (fake). Malah ketika soalan lain yang bertanyakan apakah maksud berpura-pura bagi TMJ, baginda menganggap sebagai individu yang tidak mempunyai prinsip dan hanya berpura-pura di media sosial.

“Orang yang takda prinsip. Orang yang berpura-pura di sosial media, orang yang macam lalang” tulis baginda

Dalam soalan susulan, TMJ turut menyatakan alasan menganggap ‘YB Muar’ itu sebagai berpura-pura adalah kerana baginda percaya bahawa seseorang individu itu haruslah mempunyai prinsip dan bukan sekadar mengikut angin yang bertiup.

Walau ramai yang sudah dapat menjangkakan siapakan ahli politik yang maksudkan, namun nama individu yang disebut dalam kenyataan ini melainkan panggilan ‘YB Muar’. Apa komen anda?

Terkini

Mahal Rupanya! Intip Harga Seterika Pemberian Neelofa Kepada Noor Nabila

Sebelum ini, usahawan yang juga selebriti, Noor Nabila pernah memaklumkan bahawa dia akan berpindah ke kediaman yang baharu. Untuk Rumah...

Artikel Berkaitan