5 Tips Yang Dikongsikan Oleh Rebel Wilson Dalam Menurunkan Berat Badan

Mesti Baca

Siapa yang tidak kenal dengan Rebel Wilson, gadis yang terkenal dengan watak ‘Fat Amy’ dalam filem Pitch Perfect. Watak yang dibawanya dalam filem itu merupakan seorang gadis berbadan besar dan terbaru ini kecoh apabila Rebel muncul dengan penampilan yang sangat mengejutkan. Menurut Bright Side, ini 5 tips yang diamalkan oleh Rebel dalam menurunkan berat badanya.

Mencari Punca Kehidupan Yang Tidak Sihat

via ABC News

Menurunkan berat badan memerlukan keadaan mental yang kuat. Baginya adalah penting untuk mengetahui punca kepada kehidupannya yang tidak sihat. Setelah itu barulah boleh merancang untuk langkah yang seterusnya.

Mengetahui Nilai Kalori Yang Diambil

via The Jakarta Post

Dari segi pemakanan, Wilson tidak beralih kepada diet tertentu yang sering kali gagal apabila dia kembali kepada tabiat makanan seperti biasa. Baginya, dengan mengetahui berapa kalori yang diperlukan dalam kehidupan seharian sudah memadai untuk membantu dalam penurunan berat badan.

Harus Workout Dan Bersenam

via Universal News

Meskipun workout dan bersenam adalah sesuatu yang sangat berat untuk dilakukan, tetapi perlu diingat ia adalah salah satu rutin yang wajib dibuat setiap hari. Menurut Bright Side, tindakan ini akan membantu dalam mempercepatkan lagi penurunan berat badan.

Kesederhanaan Adalah Kunci Kejayaan

via BBC

Baginya, besederhana adalah kunci kejayaan dalam menurunkan berat badan. Wilson mengatakan bahawa sekiranya dia inginkan memakan burger ataupun sesuatu yang tidak sihat, dia akan seperti biasa, cuma mengurankan kuantiti dan dalam besederhana sahaja.

Nombor Dalam Skala Tidak Penting

via ABC News

Menurut Bright Side, walaupun Rebel fokus untuk menghitung kalori, dia tidak peduli berapa berat badannya. Baginya, perasaannya dalam mengawal pemakanan adalah penting kerana ini yang akan membawanya untuk terus dengan azam dan menjadi orang yang lebih sihat.

Jadi bagi anda yang ingin mengikuti langkah Rebel Wilson ini mungkin anda boleh amalkannya untuk diri sendiri.

 

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan