“Ini Pencapaian Kami”- Kini Bergelar Datuk, Nora Akui Tergamam!

Mesti Baca

Siapa sangka, penyanyi legenda Nora Ariffin antara 3 penggiat seni yang dikurniakan anugerah dari Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

Dengan anugerah tersebut, sekaligus Nora menyandang gelaran bergelar Datuk. Pingat Panglima Mahkota Wilayah (PMW) dianugerahkan kepada beliau sempena Hari Wilayah Persekutuan, semalam (1/2).

Turut menerima anugerah, pengarah, Yusri Abdul Halim dan  penulis lirik, Habsah Hassan. Katanya kepada BH Online, Nora tidak menyangka dan tergamam setelah mendapat khabar bahwa dia antara penerima pingat.

“Hanya rasa syukur mampu saya lafazkan. Saya tergamam dan tidak tahu hendak cakap apa.Menjunjung kasih kepada Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah atas perkenan Baginda.”- katanya.

Sementara itu, pelantun lagu Di Persimpangan Dilema itu mengucapkan terima kasih kepada Kementarian Wilayah Persekutuan ata anugerah yang dikurniakan. Katanya, pengiktirafan merupakan pencapaian bersama dengan arwah suaminya, Johan Nawawi. Ini kerana, suaminya yang mula-mula membawa dia masuk dalam industri seni ini dan terus berkarya sehingga harini.

“Pada saya, anugerah ini amanah dan tanggungjawab buat saya. Ia memberikan saya semangat untuk terus aktif dan menyumbang sesuatu kepada masyarakat,” katanya kepada BH Online.

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan