Kematian Marco Panari Diratapi, Ibu Dakwa Rakan-Rakan Anaknya ‘Bodoh’

Mesti Baca

Pemergian Marco Panari secara tiba-tiba sangat dirasai oleh seisi keluarga. Pelakon dari Indonesia ini dilaporkan meninggal dunia kerana tersedak. Namun sehingga kini, pihak polis masih menyiasat punca sebenar kematian Marco.

Pemergian pelakon kacak ini membuatkan ibunya seperti tidak dapat menerima kenyataan. Melalui media sosialnya, wanita bernama Sha Alberthine Hartini ini berkongsi gambar di sebelah keranda anaknya.

Sha menatap anaknya yang berbaring di dalam keranda. Bersama muat naiknya, Sha Alberthine mengenangkan keperibadian anaknya yang sering mengeluh jika diberi perhatian dan diperlakukan seperti kanak-kanak. Tetapi dia tahu bahawa Marco Panari sangat menyayanginya.

“Mama selalu memanggil Marco ‘budak comel mama’. Mama tahu bahawa Marco rimas kerana setiap hari, ibu mesti bertanya kepada Marco di mana? Apa yang kamu buat? Sudah makan?” tulis Sha Alberthine Hartini dalam kapsyen fotonya, Isnin (1/2).

“Kerana Marco selalu menjawab, ‘ibu saya bukan anak lagi!’ Tetapi ibu tahu bahawa Marco juga menyayangi ibu “sambungnya. “Kerana di telefon bimbit Marco di whatsapp Marco menulis ‘ibu’ dengan banyak simbol (hati).”

Tak Boleh Terima Kenyataan

Sha juga pernah menolak dengan ketentuan Tuhan kerana kematian anaknya dengan begitu cepat. Sha merasakan 23 tahun adalah masa yang singkat untuk dia membesarkan Marco Panari. Tetapi dia akhirnya menyedari bahawa Marco adalah milik Tuhan dan dapat diambil oleh-Nya pada bila-bila masa.

Anggap rakan-rakan Marco bersikap biadab

Bukan hanya itu, ibu Marco juga menyentuh soal tindakan rakan-rakan Marco. Dia mendakwa rakan-rakan Marco bersikap biadab kerana membiarkan anak mereka mati di depan mata mereka.

“Tuhan membawa Marco dengan cara yang tidak disangka-sangka. Marco mengizinkan Tuhan bertemu dengan rakan-rakan yang salah, anak-anak bodoh dan biadab yang membiarkan Marco menderita kematian di depan mata mereka sehingga Marco kehilangan nyawanya,” kata Sha.

“Hati Mama hancur sampai patah melihat Marco terbaring beku dan sejuk di bilik kecemasan.”

Pada akhir ucapannya, Sha berharap agar dia berjaya dalam ujian ini. Tidak ketinggalan, dia juga menyatakan kasih sayang dan cintanya kepada anak bongsunya.

 

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan