7 Tarikan Sukan ‘Indoor’ Di Selangor Yang Wajib Cuba Selepas Tamat PKP

Mesti Baca

“Memondan Lah Sangat!” – Diva AA Perli Usahawan Sensasi Popular?

Pengacara terkenal, Azwan Hj Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA sememangnya dikenali ramai kerana kelantangannya bersuara dan menegur...

“Iya Betul” – Sari Yanti Akui Sedang Hamil Anak Kelima

Pelakon Sari Yanti menerusi laman Insta-story mengesahkan bahawa dirinya kini sedang hamil selepas diajukan soalan oleh salah seorang pengikutnya. Hamil...

Nur Sajat Hilang, Akaun Instagram Turut Dipadam Selepas Dicari JAIS

Usahawan sensasi, Nur Sajat Kamaruzzaman dilaporkan telah menghilangkan diri selepas kediaman mewahnya di Kota Damansara, Petaling Jaya diserbu oleh...

Ramai yang masih menantikan tamatnya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan ada yang sudah bersedia merancang pelbagai aktiviti yang akan dilakukan selepas tamat tempoh PKP. Meskipun PKP telah tamat, pemilihan lokasi untuk melakukan aktiviti sangatlah penting.

Jom kita lihat 7 lokasi sukan ‘indoor’ yang wajib dicuba selepas tamat PKP di Selangor menurut halaman Selangor.travel.

Camp5, 1Utama

via Camp5

Beroperasi sejak tahun 2005, Camp5 mempunyai dinding untuk sukan wall climbing dalam premis yang paling tinggi di Malaysia! Fasiliti ini juga sepenuhnya dilengkapi dengan penyaman udara dan terletak dalam menara berasaskan besi dan kaca di tingkat 5, 1Utama Shopping Centre (New Wing).

District21, IOI City Mall, Putrajaya

via Kuala Lumpur

Dengan keluasan sebanyak 70,000 kaki persegi, taman tema ini mempunyai 10 tarikan, 8 bilik riadah dan terletak dalam atrium yang dilengkapi dengan pendingin hawa di IOI City Mall, Putrajaya. Menurut halaman Selangor.travel, di sini menawarkan pelbagai aktiviti yang kebanyakannya adalah baru diperkenalkan di Negara.

AirRider, 1Utama

via AirRider

AirRider, 1 Utama adalah sukan skydiving yang ditawarkan secara dalam-premis dengan stimulasi aktiviti skydiving yang sebenar seolah-olah pada ketinggian 14,000 kaki.

AirRider adalah tarikan stimulasi penerbangan yang terhangat di benua Asia. Sesiapa sahaja yang pernah menginginkan untuk terbang di udara boleh singgah ke 1 Utama Shopping Centre.

FlowRider, 1Utama

via FlowRider

Pernah terfikir untuk melakukan aktiviti sukan luncur air di dalam sebuah pusat membeli-belah? Sekarang anda boleh melakukannya dengan aktiviti sukan flow-riding dan stimulasi luncur air di 1 Utama Shopping Centre.

Menurut halaman Selangor.travel, FlowRider, 1 Utama menggabungkan teknik dari beberapa jenis sukan seperti luncur air, luncur salji, sukan papan selaju, wakeboarding dan skimboarding.

JumpStreet Trampoline Park

via SillyPilly

Jump Street Trampoline Park adalah sebuah taman tema urban yang dilengkapi dengan fasiliti bertaraf dunia dan memfokuskan kepada aktiviti lompatan, lantunan dan segala aktiviti melawan unsur graviti yang mampu anda fikirkan.

Ia mempunyai beratus-ratus jumlah trampolin, dengan Main Court seluas 10,000 kaki persegi merangkumi pelbagai trampolin yang bersambung antara satu sama lain.

Malaysia National Ice Skating Stadium (MYNISS)

via The Star

Terletak di kawasan pembangunan Empire City, National Ice skating Stadium (MYNISS) adalah gelanggang ais yang pertama di Malaysia yang dilengkapi dengan spesifikasi Sukan Olimpik.

Menurut halaman Selangor.travel, terdapat pelbagai kemudahan serba lengkap bagi menjadi tuan rumah kepada pelbagai kejohanan sukan luncur ais dengan standard antarabangsa.

Sunway Pyramid Ice

via Kuala Lumpur

Sunway Pyramid Ice adalah hiburan sukan ais bertaraf dunia yang pertama diperkenalkan di Malaysia. Ia Ice adalah sebuah destinasi rekreasi yang popular di Malaysia dengan mampu menerima lebih 15,000 orang pengunjung setiap bulan.

Aktiviti dengan elemen keseronokan dan keterujaan mudah dan senang didapati di mana-mana sahaja di Negeri Selangor. Namun harus diingatkan, amalan berlandaskan SOP perlu diberikan penekanan pada setiap masa demi kesejahteraan bersama.

Terkini

Mahal Rupanya! Intip Harga Seterika Pemberian Neelofa Kepada Noor Nabila

Sebelum ini, usahawan yang juga selebriti, Noor Nabila pernah memaklumkan bahawa dia akan berpindah ke kediaman yang baharu. Untuk Rumah...

Artikel Berkaitan