Hebat! Selain BTS, 4 Selebriti Ini Juga Pernah Pegang ‘Guinness World Records’

Mesti Baca

Guna Dulu Sebelum Beli? Tilam Sonno Beri Anda Pengalaman Yang Luar Biasa

Anda sedang mencari tilam baru? Kami sangat memahami bahawa proses memilih tilam yang baik memerlukan kita untuk bersusah payah...

“Ni Namanya Clout”- Pengacara TV Anggap Perbuatan Janna Nick Melampau

Kontroversi mengenai pelakon dan pengacara Janna Nick masih hangat diperkatakan. Malah menerusi carian Murai.my terkini di laman Twitter, tanda...

Nyanyi Macam Sampah? Sharifah Shahirah Tampil Beri Penjelasan

Media sosial hari ini dipenuhi dengan perkongsian video nyanyian duet pengacara Sharifah Shahirah, 46 dan anak perempuan Tallisya. Bukan...
Naddy Joehttp://murai.my
Still a newbie in writing and loves to share it with you guys.

Guinness World Records atau rekod dunia Guinness terkenal kerana menampilkan fakta yang paling menarik, extreme, dan kadangkala fakta yang pelik. Dari pelari terpantas sehinggalah mempunyai kuku jari terpanjang, tidak menghairankan jika selebriti turut memegang rekod dunia.

Disini kami shorlist 5 selebriti yang memegang rekod dunia.  Scroll sampai habis okay!

Dwayne Johnson

Pada Januari 2017, Dwayne Johnson dan pasukannya mencipta rekod untuk layered dip terbesar, layered dip adalah makanan pembuka Amerika berdasarkan ramuan khas masakan Tex-Mex. Dihasilkan dalam tangki ikan 100 galon, yang memerlukan lebih dari lima jam untuk menghasilkan mega-sized tailgating classic. Layered dip yang beratnya 540 paun ini, kemudian disumbangkan kepada organisasi untuk mereka yang kehilangan tempat tinggal.

via guinness world records

Namun, selebriti itu dikalahkan oleh Bush’s Beans, yang menghasilkan dip seberat 1098 paun pada Januari 2020.

Justin Bieber

Justin Bieber telah memegang rekod untuk saluran muzik yang paling banyak ditonton di Youtube, saluran muzik pertama ditonton sebanyak tiga bilion kali (JustinBieberVEVO), dan artis solo termda yang mendapat lima album nombor satu di AS.

Bieber juga memegang tiga kedudukan teratas dalam carta singles di UK untuk lagu ‘Love Yourself’ (No.1), ‘Sorry’ (No.2), dan ‘What Do You Mean? (No.3) pada 14 Januari 2016. Malah Beatles atau Elvis Presley juga tidak berjaya untuk mengalahkannya.

Beyoncé

Beyoncé memegang rekod dunia memenangi Anugerah Grammy paling banyak dalam satu tahun oleh artis wanita, pencalonan paling banyak dalam MTV Music Awards untuk videonya, beliau dan Jay-Z mempunyai Anugerah Grammy yang paling banyak dimenangi oleh pasangan suami isteri.

Beyoncé juga memecah rekod yang memegang 79 pencalonan dalam Anugerah Grammy, yang mana paling banyak untuk seorang artis wanita dan beliau memenangi 24 anugerah daripada 79 pencalonan tersebut.

BTS

Kumpulan BTS adalah kumpulan K-Pop pertama yang berjaya mendapat nombor satu dalam carta album AS. Kumpulan ini menyimpan rekod video Youtube yang paling banyak ditonton dalam masa 24 jam iaitu lagu ‘Boy With Luv’ menampilkan Halsey, dengan tontonan sebanyak 74,600,000  dari 12 April sehingga 13 April 2019.Pada tahun 2020, kumpulan ini memecahkan rekod dengan video ‘Dynamite’, yang mana mendapat 101,000,000 tontonan pada 22 Ogos 2020.

Snoop Dogg

Mengandungi 180 botol gin 1.75 liter, 156 botol brendi aprikot 1 liter, dan 28 jag jus oren 3.78 liter, menghasilkan paradise cocktail terbesar di dunia yang digabungkan oleh Snoop Dogg pada tahun 2018.

via guinness world records

Minuman itu kemudian diedarkan pada para VIP di Festival Muzik BottleRock Napa Valley di California.

Hebat bukan!

Terkini

‘Terima Kasih Banyaklah!’- Zarina Zainuddin Kesal Bekalan Air Di Rumah Kena Potong

Pelakon Zarina Zainuddin hari ini meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan Pengurusan Air Selangor. Menurut hantaran terbarunya di akaun instagram...

More Articles Like This