realme C12 Kini Rasmi Di Malaysia; Harga RM529

Sebelum ini Murai MY ada mengeluarkan artikel review menggunakan realme C12 dan hari ini realme Malaysia melancarkan telefon pintar itu secara rasmi di Malaysia. Pelancaran berlangsung secara dalam talian, melalui live streaming di laman Facebook rasmi mereka.

realme C12 hadir dengan paparan HD 6.5 inci. chipset MediaTek Helio G35, RAM 3GB dan storan dalaman 32 GB. Ia juga mempunyai bateri sebesar 6000mAh, yang juga mampu digunakan untuk mengecas peranti lain. Terdapat juga pengesan cap jari, yang terletak di bahagian belakang telefon.

Ia juga dilengkapi dengan 3 kamera di belakang dengan 13MP dan tersemat ciri  phase detection autofocus (PDAF) untuk pengambilan gambar yang optimal. Ia disertai 2 MP sensor B&W dan 2 MP lensa retro untuk fotografi yang menarik hasil dari filter-filter unik.

IKLAN

realme Malaysia telah mendedahkan pada akhir pelancaran bahawa C12 berharga RM529. Ia tersedia mulai hari ini di Lazada, dan anda juga akan mendapatkan realme Buds Classic yang diberikan secara percuma.

 

Realmerealme c12realme malaysia