‘Tiada Yang Mampu Beli’- Aliff Syukri Jual Rumah Berharga RM6 Juta

Usahawan kosmetik terkenal, Dato Sri Aliff Syukri menerusi hantaran di Instagram nya memaklumkan ingin menjual kediaman mewahnya di Pavilion Residence, Kuala Lumpur.

Harga RM6 Juta Sudah Murah Dari Asal!

Menurut Aliff, dia berasa sedih kerana terpaksa menjual rumah apartment nya itu. Bagaimanapun, jelas Aliff sehingga kini tiada siapa mampu membeli rumah tersebut yang dijual dengan harga RM 6 Juta meskipun lebih murah berbanding nilai asal.

“Sedih sangat saya sebabnya saya nak jual rumah apartmen saya di Pavilion Bukit Bintang ini. Akan tetapi sebab musim PKP tak ada orang yang mampu membeli rumah ini. Padahal saya dah jual murah daripada market value hanya rm 6 juta fully furnished” tulis Aliff

Ingin Sewakan RM28 Ribu Sebulan

Disebabkan tiada pembeli, kongsi jutawan ini dia ingin menyewakan rumah di atas pusat membeli belah elit itu dengan harga diskaun sebanyak RM28 Ribu sebulan.

IKLAN

“Disebabkan pembeli tak ada.Saya rasa saya nak sewa sahaja rumah ini pada harga murah kepada anda yang nak sewa bulanan saya bagi diskaun harga sebenar sebulan hanya RM 28k.Sebab musim covid saya bagi 45% -50 per sen diskaun” kongsinya lagi

Difahamkan, kediaman yang dilengkapi dengan pelbagai perabot mewah ini mempunyai empat bilik tidur dan 3 bilik air. Menerusi tinjauan Murai.my,harga sewa di kawasan elit itu mampu mencecah sehingga RM35 ribu sebulan mengikut jenis kediaman.

Alif Syukrirumah aliff syukri