Sepanjang tahun 2020, kita berdepan dengan situasi sukar gara-gara penularan Covid-19. Di Malaysia, ramai yang hilang pekerjaan dan tak kurang juga yang mengalami kerugian yang besar dalam perniagaan. Tak terkecuali, usahawan Dato Seri Aliff Syukri yang juga bertarung meneruskan perniagaannya ketika pandemik.

Foto: Instagram Bonda Rozita

Ibu Akui Aliff Syukri Dalam Kesusahan

Hal ini telah diakui oleh ibunya sendiri, Rozita Ibrahim atau lebih mesra dipanggil Bonda Rozita menerusi sebuah komen di Instagram. Komen itu dibuat sebagai tanda terima kasih beliau kepada Aliff kerana membuat kejutan dengan menghadiahkan sebuah kereta mewah.

IKLAN

“Mak tak sanggup tengok hadiah ini. Ujian berniaga teruk, Kri (Aliff Syukri) banyak masalah, bertarung kita laluinya. Mak malu nak ambil sebab Kri dalam susah, berniaga selepas Covid-19 teruk. Mak tiada apa boleh balas, tapi nanti mak mati, mak akan tinggalkan sesuatu dari tangan dan idea mak khas untuk Kri.”

Rata-rata netizen dilihat kagum dengan apa yang ditunjukkan Aliff. Menurut Bonda Rozita, dia bangga kerana Aliff banyak berubah menjadi seorang anak yang baik. Malah dia menasihati Aliff supaya tidak lemah semangat dalam memajukan perniagaan.

“Kri sangat berubah menjadi anak impian mak, sebelum mak mati ya Kri, sempat mak lihat Kri hijrah yang lebih baik”

“Kri jangan lemah semangat sebab kejatuhan Kri merupakan kerugian besar penyumbang ekonomi negara. Kri banyak jasa pada negara dengan negara dengan cukai zakat bagi orang kerja”

“Umur masih muda Kri, jaga adab, jaga agama, jaga keluarga, lebih-lebih lagi anak perempuan ya Kri”

Nasihat dari Bonda Rozita ini cukup menyentuh hati netizen. Sokongan moral daripada keluarga amat penting pada saat ini.

Memang tidak dapat dinafikan, masyarakat pada hari terpaksa menjalani kehidupan normal baharu dalam kehidupan susulan pandemik Covid-19 dan tidak cepat mengalah dengan situasi ketika ini. Semoga tahun 2021, kehidupan kita semua bertambah baik dan lebih positif.