Dalam media sosial anda mungkin pernah merasa di intai oleh seseorang dengan tujuan yang anda tidak mengerti. Jutaan pengikut dalam media sosial bukanlah petanda kesemuanya meminati anda.

Kadang-kadang pengikut atau followers punyai waktu yang begitu besar untuk selalu mengambil tahu apa yang sedang anda lakukan. Tapi bukan kerana peduli atau ambil kisah cuma perasaan ingin tahu tentang apa yang anda lakukan.

IKLAN

che-taTidak terkejut jika seorang yang terkenal dan dikenali dalam Malaysia menjadi bahan untuk dikritik dan dikecam. Lebih-lebih lagi yang mempunyai jutaan pengikut di Facebook dan Instagram. Baru-baru ini, Che Ta atau nama sebenar Rozita Che Wan menerusi akhbar Kosmo membuat kenyataan memiliki banglo mewah yang bernilai RM 5 juta. Kemewahan yang dimiliki oleh beliau bukan sesuatu yang asing di kalangan peminatnya. Semua orang sudah mengetahui kejayaan beliau dalam bidang perniagaan. Dalam kenyataan tersebut Che Ta juga memohon agar orang ramai tidak lagi mempertikaikan pengakuan beliau mengenai harga rumah tersebut.

Namun, netizen tetap dengan pendirian masing-masing mengecam beliau dengan pelbagai tohmahan melalui media sosial. Netizen seharusnya berdoa supaya mendapat kejayaan yang sama pada diri sendiri lebih-lebih lagi banglo berkenaan adalah hasil titik peluhnya dalam bidang perniagaan sejak beberapa tahun ini.

Adakah netizen dan pengikutnya masih mempunyai perasaan dengki dengan kemewahan Che Ta? atau jadikan beliau sebagai inspirasi untuk berjaya? Tepuk dada tanyalah selera.